Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Pajović i Vlahović svojim ponašanjem napravili teže povrede radnog odnosa

Iz SNP-a, navode da nakon ovih dešavanja treba izvršiti procjenu kompetentnosti i stručnosti u crnogorskim ambasadama

Javna blamaža kojoj su bivši ambasadori Crne Gore u Kini i Vatikanu Darko Pajović i Miodrag Vlahović izložili državu napokon je završena. Takozvani ambasadori su konačno vratili ključeve i pečate ambasada i shvatili da su izgubili čast i privilegiju da zastupaju interese Crne Gore u inostranstvu, saopšteno je iz SNP-a.

“Smatramo da su Pajović i Vlahović svojim ponašanjem napravili teže povrede radnog odnosa, da su unizili ugled Crne Gore u svijetu, te da zbog toga moraju snositi odgovarajuće posledice”, poručuju iz partije.

Iz SNP-a, navode da nakon ovih dešavanja treba izvršiti procjenu kompetentnosti i stručnosti u crnogorskim ambasadama.

“Jasno je da, nakon ovakvih afera, treba ući u proces sveobuhvatne procjene kompetentnosti i stručnosti postojećeg kadra u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i svojevrsnom „čišćenju“ diplomatske mreže, kako se više nikada ne bi desilo da priliku da nas predstavljaju u svijetu dobiju ljudi poput Pajovića, Vlahovića ili Mirne Nikčević, koja je svojevremeno htjela da spaljuje vjernike SPC okupljene ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici”, ističu u saopštenju.

Izrazili su očekivanje da će na njihovo mjesto doći predstavnici koji su karijere gradili isključivo na osnovu svog znanja.

“Sigurni smo da će samo tako do izražaja doći vrijedni i školovani kadrovi koji svoje karijere nisu gradili na skandalima, već na mukotrpnom radu i sticanju odgovarajućeg znanja i koji su zaslužili da budu predstavnici naše zemlje u stranim državama”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crven
05.03.2021-12:06 12:06

SNP-Cus Crnogorciima vi da kazete da su unizili ugled CG Lopovi kako mozete nasu kucu bolje cuvat od nas ! Preporuka hitno Doktora trebate potrazit! !