Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Osuđujemo sinoćnje nemile događaje u Podgorici i Nikšiću, simpatizeri da slave u kućama

SNP Crne Gore poziva svoje članstvo i simpatizere da i ovog puta pokažu najviši mogući stepen demokratije, jer život ide dalje, a obaveze pred svima nama zahtijevaju najveću moguću ozbiljnost i odgovornost

Socijalistička narodna partija Crne Gore u potpunosti dijeli stav svojih prijatelja iz međunarodne zajednice, koji su izborni dan ocijenili izuzetno tolerantnim, saopšteno je danas iz te partije. Oni su najoštrije osudili napade na kancelarije dosadašnjih članica vlasti i nemile događaje od sinoć u Podgorici i Nikšiću.

SNP je pozvao organe reda da procesuiraju vinovnike tih dešavanja, bez obzira sa koje strane dolazili.

“Koristimo i ovu priliku da se još jednom zahvalimo našim građanima, koji su pokazali da se mirnim putem i olovkom može smijeniti vlast, i da demokratija i evropski put naše države nemaju alternativu. Narod je izabrao promjene i izborni dan je potvdrio naše ranije tvrdnje, da mir nema cijenu. Crna Gora je naša država i u njoj ćemo živjeti bez podjela i nepravdi, koje su bile svojstvene sada već odlazećoj vlasti”, navode u saopštenju.

SNP Crne Gore poziva svoje članstvo i simpatizere da i ovog puta pokažu najviši mogući stepen demokratije, jer život ide dalje, a obaveze pred svima nama zahtijevaju najveću moguću ozbiljnost i odgovornost.

“Revanšizam i ponovne podjele nikom dobro nijesu donijele. Još jednom pozivamo naše članove i simpatizere da slave u svojim kućama, da ne nasijedaju na provokacije. Onako kako smo izvanredno, pošteno i čisto vodili kampanju, tako moramo i odgovoriti i izazovu stvaranja drugačije i bolje budućnosti za nas i našu djecu. SNP otvoreno poziva da se večeras ostane kući i ne izlazi na ulice, jer onaj koji to uradi mora biti svjestan da direktno pomaže odlazećem režimu. Dozvolimo Demokratskoj partiji socijalista da mirno preda vlast, jer drugog izbora nemaju. A na nama je da, skupa sa građanima i svojim narodom, otvorimo novu, modernu, evropsku stranicu Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve