Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Neophodno sagledati održivost nove poreske reforme na duže staze

Smatraju da su navedene mjere dobrodošle, uz upozorenje da treba sagledati njihovu održivost na duže staze

Socijalistička narodna partija Crne Gore podržala je juče iznešen projekat “Evropa sada” Ministarstva finansija i socijalnog staranja o povećanju minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, kao i ukidanju doprinosa za zdravstveno osiguranje na zarade, te neoporezivanju zarada do bruto iznosa od 700 eura.

“Smatramo da je potrebno detaljnije elaborirati ove mjere kako bi se znali njihovi dugotrajni efekti na ekonomiju, posebno u pogledu uticaja na zdravstveni sistem i njegovo funkcionisanje, odnosno moraju se sagledati svi aspekti ovakvog poduhvata imajući u vidu dugoročnu održivost najavljenih mjera. Takođe, smatramo da je povodom ovog pitanja potrebno konsultovati i poslodavce iz privatnog sektora i čuti kako će pomenuta poreska reforma uticati na njihovo poslovanje”, navodi se u saopštenju.

Dodali su i da se Socijalistička narodna partija Crne Gore od svog osnivanja zalaže za reformu poreskog sistema, bolji standard građana i njihovu sigurniju budućnost. Stoga, smatraju da su navedene mjere dobrodošle, uz upozorenje da treba sagledati njihovu održivost na duže staze.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve