Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Neophodna jednokratna pomoć penzionerima

Socijalistička narodna partija predlaže Vladi da, po ugledu na Srbiju i druge države, omogući penzionerima jednokratnu pomoć kako bi što lakše preživjeli makar prvi udar ekonomske krize koja je gotovo izvjesna zbog pojave koronavirusa

Socijalistička narodna partija predlaže Vladi da, po ugledu na Srbiju i druge države, omogući penzionerima jednokratnu pomoć kako bi što lakše preživjeli makar prvi udar ekonomske krize koja je gotovo izvjesna zbog pojave koronavirusa.

SNP

Dok Crna Gora čeka ekonomske mjere Vlade koje bi trebalo da pomognu stanovništvu i privredi da prevaziđu nesumnjivo teško posledice koje će ova pandemija ostaviti po cijelo društvo, u SNP ističu da su najstariji članovi zajednice posebno ugroženi.

Sa pojedinih adresa već su stigli predlozi da se penzionerima pruži mogućnost odloženog plaćanja komunalija.

“Međutim, postavlja se pitanje da li će oni, iako  dobiju takvu mogućnost, nakon što potroše svoje mizerne penzije, moći da plate ono što budu dužni državi. Iz tog razloga, Socijalistička narodna partija predlaže Vladi da, po ugledu na Srbiju i druge države, omogući penzionerima jednokratnu pomoć kako bi što lakše preživjeli makar prvi udar ekonomske krize koja je gotovo izvjesna”, navode u SNP-u-

Sigurni su da u budžetu Crne Gore ima dovoljno sredstava za ove namjene.

“U to nas uvjerava i činjenica da je Vlada mnogo puta donosila odluke o pomaganju neuspješnih preduzeća, koja godinama ne plaćaju poreze državi. Jedan od primjera je, svakako, Montenegro Airlines, kojem je prošle godine obezbijeđena pomoć od čak 155 miliona eura, što je izazvalo brojne polemike u javnosti. Takođe, bilo bi dobro da znamo da li Elektroprivreda, Vodovod i Čistoća planiraju neke mjere pomoći ili snižavanja cijena usluga prema najugroženijim kategorijama stanovništva”, navode u SNP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve