Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP ne izlazi na izbore u Tivtu

Privremeni opštinski odbor SNP Tivat donio je danas odluku da neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu, zakazanim za 5. april, zbog nepostojanja minimuma uslova za slobodno izražavanje volje stanovnika ovog grada, saopšteno jeiz te partije

Privremeni opštinski odbor SNP Tivat donio je danas odluku da neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu, zakazanim za 5. april, zbog nepostojanja minimuma uslova za slobodno izražavanje volje stanovnika ovog grada, saopšteno jeiz te partije.

foto SNP

U saopštenju se navodi da je SNP konstatovao da uslova za slobodne, demokratske i fer izbore trenutno nema ni u Tivtu, ni na državnom nivou.

“Složene društveno-političke prilike, usvajanje spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe, neusvajanje izbornog zakonodavstva, v.d. stanje u kojem se nalaze institucije koje treba da sprovode i nadgledaju izborni proces, su razlozi zbog kojih smo odlučili da bojkotujemo ove izbore”, ističu u SNP-u.

Prema njihovim riječima svjesni su da će ovaj grad biti eksperiment za DPS da izmjeri svu snagu svoje mašinerije zasnovane na zloupotrebama izbornog procesa i njima svojstvenom izbornom inženjeringu.

“Zbog toga nećemo dati legitimitet još jednoj neregularnoj izbornoj utakmici. Uvjereni smo da je borba za slobodu u Crnoj Gori počela i da ovakvom odlukom doprinosimo konačnom cilju – stvaranju ambijenta za održavanje prvih poštenih i fer izbora u našoj zemlji”, zajključuju u SNP-u.

Ranije je saopšteno da će izbore u Tivtu bojkotovati Demokratski front, Grđanski pokret URA, Demokrate, Ujedinjena Crna Gora i DEMOS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve