Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP nakon osam godina preselili u opoziciju

Stari koalicioni partneri SNP-a nijesu puno marili za ''stare zasluge i usluge'' koje im je dok su ''bili mali i nejaki'' činila ova partija. Čim su malo ojačali i došli u situaciju da sami mogu formirati vlast, jedva su dočekali da Jokovićevu stranku presele u opoziciju i to baš u Beranama. SNP će u narednom periodu tu praviti društvo Demokratskoj partiji socijalista.

Socijalistička narodna partija Vladimira Jokovića nakon osam godina vršenja vlasti u Beranama preselila se u opoziciju. Kako je objavio portal Beraneonline, Demokrate, Nova srpska demokratija, Prava i Ujedinjena Crna Gora i „Berane sad“ postigli su dogovor i u narednom periodu vršiće lokalnu vlast u ovom gradu i u njoj neće biti SNP-a.

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Berane juče je prekinuta jer nijesu dostavljeni prijedlozi kandidata za novog predsjednika Skupštine opštine Berane. Na sjednici kojom je predsjedavao najstariji odbornik Rajko Ivanović (Prava Crna Gora) verifikovani su mandati odbornicima u novom sazivu.

Nakon sjednice medijima su se obratili Damjan Ćulafić (Demokrate), Vuko Todorović (Za budućnost Berana, odnosno NSD), Mladen Premović (Berane sad), Milovan Živković (Prava CG) i Milo Pajković (Ujedinjena CG). Kazali su da je dogovor o formiranju nove skupštinske većine gotov i da su u pitanju samo nijanse. Vlast će, kako su naveli, biti formirana u narednih nekoliko dana.

Socijalistička narodna partija je od 2014. godine – u koaliciji sa Demokratskim frontom, odnosno Novom srpskom demokratijom – bila je na vlasti u Beranama. Pošto je u tom savezu bila najjača, iz redova SNP-a birani su predsjednici opštine i lokalnog parlamenta. Na lokalnim izborima 2018. godine SNP je nastupila u koaliciji sa DF, Ujedinjenom Crnom Gorom i Srpskom strankom i osvojili su 14 mandata, pa su sklopili savez sa Demokratskom Crnom Gorom Alekse Bečića. SNP je tada „oprostila“ Bečiću što je prethodno izazvao unutarstranački raskol i partiju koju je nakon toga formirao sa svega 4 odbornička mjesta učinili su vladajućom u Beranama.

Stari koalicioni partneri SNP-a nijesu puno marili za „stare zasluge i usluge“ koje im je dok su „bili mali i nejaki“ činila ova partija. Čim su malo ojačali i došli u situaciju da sami mogu formirati vlast, jedva su dočekali da Jokovićevu stranku presele u opoziciju i to baš u Beranama. SNP će u narednom periodu tu praviti društvo Demokratskoj partiji socijalista.

Da su u beranskom SNP-u teško prihvatili ovo ,,bratsko izopštavanje“ iz vlasti, govori i izjava njihovog odbornika Tihomira Bogavca nakon prekinute sjednice lokalnog parlamenta. Kazao je da je ta partija i dalje otvorena za svaki dogovor i da je narod htio da budu dio vlasti. Dodao je da će ako bude drugačije biti jaki oponenti.

Isključivanje SNP-a iz vlasti u Beranama uslijedilo je nakon što je Jokovićeva partija prihvatila da uđe u manjinsku vladu Dritana Abazovića.

Podsjetimo, prema zvaničnim rezultatima Opštinske izborne komisije, na izborima održanim 27. marta, koaliciona lista DPS i BS „Da za Berane i Crnu Goru“ osvojila je devet mandata, SNP je pripalo sedam, listi „Za budućnost Berana“ šest, Demokratama šest, listi „Berane sad“ četiri, Pravoj Crnoj Gori dva i Ujedinjenoj Crnoj Gori jedan mandat.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tikva_Ba
18.05.2022-09:10 09:10

Ako ste mislili Snp da izbacite iz vlasti grdno ste se prevarili mi iz Snp Dadovog Snp doživljavamo kao smrt bližnjeg u porodici! Izazvaćemo vam varedne izbore u Berane i to preko DF dva odbornika tako da nemate sta da se radujete i dajete izjave ! A o da sa Dpsom ćemo da formiramo vlast !

Crnogorka
18.05.2022-09:38 09:38

Svaki normalni gradjanin bi uradijo tako nema srece nacionalizmu ka sto rade CETNICKI DEMOKRATE SA MILACICEM oni su zlo Crnogorsko i svaki nacionalizam zavrsi na smece ka sto ce i ova Cetnicka elita -Becic-Milacic!