Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Litije su nešto najljepše što se dogodilo

Nema potrebe da se premije Duško Marković plaši litija, jer su litije nešto najljepše što se u posljednje vrijeme desilo Crnoj Gori, poručili su iz Socijalističke narodne partije

Nema potrebe da se premije Duško Marković plaši litija, jer su litije nešto najljepše što se u posljednje vrijeme desilo Crnoj Gori, poručili su iz Socijalističke narodne partije.

foto Ilustracija

Oni su reagovali na današnju Markovićevu izjavu da će pregovori predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorko primorske o primjeni Zakona o slobodi vjeroispoviejsti biti nastavljeni kada budu stvoreni neophodni uslovi, jer nema ništa preče od zdravlja.

“Ne iznenađuje nas još jedno obraćanje premijera bez imalo državničke mudrosti. Umjesto da ponudi neki od načina da se pokuša prevazići najveća državnička kriza kroz koju prolaze građani, premijer je slavodobitno uskliknuo “a se ne plaši litija”. Ltija će biti, premijeru, budite sigurni, onoga trenutka kad se naša Mitropolija odluči za to, odnosno dok se ne postigne dogovor i povuče nakaradni Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Zaboravljate još nešto, gospodine Markoviću! Ogromno nezadovoljstvo tinja ovom državom, i treba da se plašite jedino gubitka svojih fotelja i privilegija. Vama ističe uskoro mandat i Crnoj Gori mora da svane vašim odlaskom sa vlasti. Jasno je da je narodu dosta ovakvog vladanja, i da želi promjene, kako bi se konačno stvorila pravna, ekonomska i politička sigurnost”, poručuju iz SNP-a.

Oni su poručili Markoviću da bi trebao da ga zabrinu stavovi međunarodnih zvaničnika, koji karakterišu ovu zemlju kao punu korupcije i kriminala.

“Sramotno je da vašu trenutnu, državničku funkciju isključivo koristite u promotivne svrhe partije kojoj pripadate, jer je očigledno da se nemate nečim posebnim pohvaliti za vrijeme svog mandata. Izgubili ste svaki kontakt sa svojim narodom i sa gnušanjem odbacujemo svaku vrstu prijetnje koja dolazi od vas i vašeg režima”, navode iz SNP-a.

Pozvali su takođe da se spuste tenzije i što prije uđe u dijalog sa Mitropolijom i sklopi sporazum.

“To je stav većinske Crne Gore, koja brani svoje svetinje. Dio te i takve države uvijek će biti naša partija na čelu sa Vladimirom Jokovićem”, zaključuju iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve