Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Koncept manjinske vlade jedno od mogućih rješenja, cijenimo postupak Abazovića

Iz SNP-a ističu da ako su radom Vlade nezadovoljni predstavnici koalicije Crno na bijelo, koji su inicirali koncept ekspertske vlade, oni mogu ''konstatovati da su nezadovoljni radom iste''

Na danas održanoj sjednici Predsjedništa Socijalističke narodne partije Crne Gore ocijenjeno je da postojeća Vlada Crne Gore nema podršku parlamentarne većine i da se mora u što skorijem roku razriješiti ova teška politička situacija, saopštili su iz te partije. Predsjedništvo Socijalističke narodne partije smatra da je koncept manjinske vlade jedno od mogućih rješenja za izlazak iz ove teške političke situacije.

Iz SNP-a ističu da ako su radom Vlade nezadovoljni predstavnici koalicije Crno na bijelo, koji su inicirali koncept ekspertske vlade, oni mogu “konstatovati da su nezadovoljni radom iste”.

“Predsjedništvo SNP CG cijeni postupak lidera URA-e Dritana Abazovića, koji je imao odgovornost da postavi pitanje povjerenja Vladi čiji je on potpredsjednik, pošto na mnogobrojne pozive parlamentarne većine to nije uradio aktuelni premijer. Predsjedništvo Socijalističke narodne partije smatra da je koncept manjinske vlade jedno od mogućih rešenja za izlazak iz ove teške političke situacije”, ističu u saopštenju.

SNP CG je, kako navode, minulih mjeseci ukazivala da je pitanje povjerenja Vladi značajno zbog toga jer je status quo, kako kažu, neodrživ i ne vodi napretku na putu ka EU.

“Građani Crne Gore su umorni od svakodnevnih političkih sukoba i ističemo da je ovo najjednostavniji i najkorektniji način izlaska iz političke krize u kojoj se nalazi naše društvo”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
17.01.2022-19:22 19:22

Napisah ja prije dva dana:Kombi patrija Jokovica ce pristati i na samare da nose samo da su na vlast,bravo Dritane.nemoj zaboravitida im stavis “zvono”e ih IZGUBI,aj sa srecom.