Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Jučerašnji skup obilovao neprimjerenim i opasnim porukama

''Ipak, najveća ''vrijednost'' ovog skupa je što mu je prisustvovalo par stotina građana, što dovoljno govori o ozbiljnosti istog''

Iz SNP-a upozoravaju da je jučerašnji skup, organizovan protiv Vlade Crne Gore, obilovao neprimjerenim i opasnim porukama kojima su učesnici okupljanja upozorili sve koji ne misle kao oni da napuste Crnu Goru i idu u Srbiju.

“Građani, navodno okupljeni zbog brutalnosti policije koja je ispoljena prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija i „nezakonitog“, kako oni smatraju, upisa Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, iznijeli su niz uvreda na račun Vlade i pripadnika aktuelne vlasti, ne pružajući pritom nijedan dokaz o tzv. nepočinstvima organa reda na Cetinju 5. septembra. Zahtjevi upućeni sa ovog okupljanja, za koje se ne zna ni ko je organizator, umnogome podsjećaju na retoriku DPS-a i njima sličnih partija koje ne mogu podnijeti ništa što ima predznak srpskog. Dovoljno je podsjetiti samo na izjave bivšeg premijera Duška Markovića koji je, uoči izbora 2020. godine, traktorima prijetio Srbima i sveštenicima SPC”, ističu u SNP-u.

Navode da bez želje za bilo kakvim podizanjem tenzija u društvu koje ih ima više nego dovoljno, u obavezi su ukazati na opasne poruke koje su se čule na jučerašnjem skupu i upozoriti organizatore skupa i njihove nalogodavce, ko god oni bili, da prijetnje ovakve vrste više ne prolaze, da je Crna Gora od 30. avgusta prošle godine slobodna država u kojoj se cijeni svaka nacionalnost i vjeroispovijest podjednako i koja će tim putem nastaviti da ide.

“Ipak, najveća „vrijednost“ ovog skupa je što mu je prisustvovalo par stotina građana, što dovoljno govori o ozbiljnosti istog. Crna Gora će konačno biti država svih njenih građana, u kojoj će se oni osjećati slobodno i komotno i živjeti bez straha da zbog svog mišljenja mogu trpjeti bilo kakve posledice”, navode u SNP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
svašta
19.10.2021-14:16 14:16

SNP sram vas bilo za laži koje iznosite o ovom skupu. Nesrećnici koji živite u sopstvenoj laži.

tttttttrrt
19.10.2021-14:43 14:43

HAHAHAHA SNP vi pisete kako se vama odgovara vasim podvalama i lazima sto vam je u krvi ko je rekao da idete za Srbiju ako vi mislite da ce vam bit bolje idite i u TANZANIJU ajte i srecan vam put nikad nam se ne vratili ni SRBIJI NI CRNOJ GORI LAZOVI POKVARENI !

Sara
22.10.2021-20:12 20:12

SNP je ekstremisticka politicka partija..koja mase sa trobojkama i ispisuju..na zidine ubij Crnogorca..sram vas bilo..gubite se iz CG!