Iz Socijalističke narodne partije tvrde da je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav primijetio da Vlada pokušava na mala vrata da progura Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, u trenutku kada nisu dogovoreni izborni zakoni bez kojih je nemoguće obezbijediti održavanje fer i slobodnih izbora naredne godine, a u susret novogodišnjim praznicima čime se sužava vrijeme za kvalitetnu raspravu u Skupštini.

Aivo Orav

“Premijer Duško Marković priznao je juče da ga je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav pitao zašto je izabran ovaj trenutak za stavljanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u skupštinsku proceduru. Orav je takođe, kako javljaju mediji, u razgovoru sa članovima Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, izrazio nezadoljstvo što Vlada nije obezbijedila saglasnost svih vjerskih zajednica i javnosti o pomenutom Prijedlogu zakona jer se radi o propisu koji se tiče ljudskih sloboda”, saopšteno je iz SNP-a.

Prema njihovim riječima Šef Delegacije EU u Crnoj Gori primijetio je ono je svima već odavno vidljivo: da Vlada pokušava na mala vrata da progura ovaj važan Zakon, u trenutku kada nisu dogovoreni izborni zakoni bez kojih je nemoguće obezbijediti održavanje fer i slobodnih izbora naredne godine, a u susret novogodišnjim praznicima čime se sužava vrijeme za kvalitetnu raspravu u Skupštini.

“Na taj način vlast minira svaki dogovor, pa i razgovor između relevantnih političkih subjekata i pod krinkom tzv. rješavanja važnog identitetskog pitanja – stvaranja Crnogorske pravoslavne crkve, još jednom dijeli narod Crne Gore”, tvrde u SNP-u.

SNP poručuje DPS-u i njihovim saradnicima u ovom, kako kažu, nečasnom poslu da je i evropskim zvaničnicima postala jasna njihova perfidna namjera, da ne podržavaju način na koji se pokušava riješiti značajno pitanje vjerskih sloboda, ali i izbornog zakonodavstva, te da je samo pitanje vremena kada će im međunarodna zajednica okrenuti leđa.

“To će biti trenutak kada će svanuti građanima Crne Gore i kada će se konačno otvoriti prostor za odgovorno i racionalno rješavanje ključnih problema sa kojima se oni svakodnevno suočavaju”, zaključujuu SNP-u.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve