Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Hapšenja sveštenika dokaz da se nastavlja progon crkve

SNP želi da upozna evropske zvaničnike da se u ovakvim uslovima ne može očekivati da se građani Crne Gore demokratski izjasne na predstojećim izborima, pa u tom pravcu očekuju njihovu aktivnu ulogu i pomoć

Najnovija privođenja i hapšenja sveštenika dokaz su da ova vlast nastavlja sa gonjenjem crkve, episkopa i vjerujućeg naroda u našoj državi, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji i pozivaju vlast da prestane sa izazivanjem podjela u društvu i stvaranjem atmosfere koja izaziva sukobe u Crnoj Gori.

foto Ilustracija

“Nikada i niko iz naših redova nije sporio državnost i postojanje naše Crne Gore, pa su u tom pravcu besmisleni pozivi DPS-a na navodnu odbranu tih vrijednosti. Jedina podjela koja u ovom trenutku postoji jeste na one koji žele naprednu, evropsku Crnu Goru, drugačiju od trenutne, i onu drugu privatnu, zbog koje pljušte svakodnevne kritike i optužbe sa svih relevantnih međunarodnih adresa”, ističe član predsjedništva SNP Miomir Vojinović.

Kako se navodi u saopštenju, SNP želi da upozna evropske zvaničnike da se u ovakvim uslovima ne može očekivati da se građani Crne Gore demokratski izjasne na predstojećim izborima, pa u tom pravcu očekuju njihovu aktivnu ulogu i pomoć.

“SNP traži isto što savremena Evropa i zahtijeva: demokratske standarde i vrijednosti, jer duboko vjerujemo da će neka nova, buduća vlast obezbijediti pravnu državu, bolji standard i ljepši i bogatiji život za svakog pojedinca. Nastavljamo sa svojim aktivnostima i obilaskom opštinskih i mjesnih odbora i umjesto podjela, atmosfere obračuna i govora mržnje, mi ćemo i dalje pozivati na mir, očuvanje svetinja naše Crne Gore, kao i spuštanje tenzija koje proizvodi aktuelna vlast”, poručio je Vojvodić.

Kako se dodaje, ostaju sa narodom i uz narod u odbrani istinskih vrijednosti države, a vrlo brzo će, sa ostatkom opozicije, činiti novu parlamentarnu većinu i povesti Crnu Goru nekim novim, boljim putem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve