Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Glavni grad treba da proširi postojeće socijalne servise

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da lokalna uprava treba da proširi postojeće socijalne servise, ali i da uvede nove, saopšteno je iz te stranke

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da lokalna uprava treba da proširi postojeće socijalne servise, ali i da uvede nove, saopšteno je iz te stranke.

“Kako bi slijepa lica lakše dolazila do informacija, potrebno je uvesti časopis na Brajevom pismu. Neophodno je otvoriti servis zapošljavanja slijepih lica i konačno uvesti taktilne površine u gradu.

Jedan od pozitivnih pomaka bio bi otvaranje šaltera za stara lica, trudnice i osobe sa invaliditetom. Uvođenje autobuskih karti sa popustom za penzionere bilo bi veoma važno za ovu populaciju. Osim toga, smatramo da je potrebno povećati broj gerontodomaćica, kao i obroka u narodnoj kuhinji”, navode u saopštenju.

Personalna asistencija za osobe sa invaliditetom i lica sa većim intelektualnim teškoćama trebalo bi da bude stalni socijalni servis Glavnog grada, a ne da se sprovodi po projektu.

“Djeci sa težim zdravstvenim problemima treba da se pruža zdravstvena zaštita 24 sata, a ne samo osam sati kako je to trenutnim državnim projektom predviđeno.

Sredstva koja dobijaju asistenti u iznosu od 222 eura su mizerna i mora se raditi na njihovom povećanju. Djeca sa težim zdravstvenim problemima od Glavnog grada nisu dobila nikakvu pomoć, koja im je naročito potrebna u periodu pandemije korona virusa.

Dakle, u narednom periodu mora se veća pažnja posvetiti unapređenju socijalnih servisa Glavnog grada kako bi se adekvatna pomoć i podrška pružila onima kojima je najpotrebnija”, zaključeno je u saopoštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve