Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Glavni grad da objasni zašto su odustali od gradnje knjižare

Očigledno je, smatraju u SNP-u, da je interes nekog biznismena bliskog gradskoj vlasti preči od dobra građana Podgorice.

Podgorički Odbor Socijalističke narodne partije (SNP) zatražio je od uprave Glavnog grada da objasni građanima zašto se odustalo od gradnje knjižare u sklopu Narodne biblioteka „Radosav Ljumović“.

foto SNP

“Umjesto toga, kako je najavljeno na poslednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, ovaj prostor će biti dat u zakup za gradsku kafanu.

Objašnjenje da se na ovaj načinn želi oživjeti nekadašnji duh Podgorice, iz vremena kada je postojala kafana „Radovče“, ne pije vodu. U vrijeme njenog rada nije postojao ovoliki broj ugostiteljskih objekata i njena svrha je bila jasna. Danas, kada gotovo na svakom ćošku imamo ugostiteljske objekte, mišljenja smo da je mnogo potrebnije imati gradsku knjižaru”, navodi se u saopštenju.

Očigledno je, smatraju u SNP-u, da je interes nekog biznismena bliskog gradskoj vlasti preči od dobra građana Podgorice.

“Zbog toga ćemo umjesto knjižare u kojoj bi Podgoričani uživali u djelima vrhunskih autora, dobiti još jedno mjesto za ispijanje dojč kafe. Odbor SNP Glavnog grada Podgorica traži od uprave Glavnog grada da objasni građanima zašto se odustalo od gradnje knjižare. Još jedno neispunjeno obećanje DPS vlasti nije novina, a način na koji se upravlja novcem građana izaziva veliku zabrinutost”, poručuju iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve