Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: EU da osudi upotrebu sile u Pljevljima i Nikšiću

SNP navodi da je izgleda policija zaboravila da su građane Crne Gore dužni po zakonu da štite, a ne da ih biju i da im prijete

Socijalistička narodna partija pozvala je delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori da hitno reaguje i oštro osudi, kako su naveli, upotrebu sile u nekoliko gradova u Crnoj Gori, kao i upotrebu nedozvoljenih sredstava kako bi se rastjerali građani koji su htjeli da iskažu svoje nezadovoljstvo protiv hapšenja vladike Joanikija i sveštenika.

foto Ilustracija

“U Pljevljima je policija bacila suzavac na građane na čuvenom pljevaljskom korzou koje predstavlja mjesto na kome su se građani svih uzrasta i vjera uvijek okupljali. U ovom brutalnom okršaju bilo je povrijeđene djece i starijih ljudi, koji apsolutno nisu ničim izazvali policiju da ovako nezakonito reaguje. Slično je bilo i u Nikšiću,” smatraju u SNP-u.

SNP navodi da je izgleda policija zaboravila da su građane Crne Gore dužni po zakonu da štite, a ne da ih biju i da im prijete.

“Moraju da znaju da su sa druge strane njihove komšije, rođaci i drugovi njihove djece. Oni su naša budućnost. Zato, ne pokušavajte da nam uništavate budućnost i ne izazivajte nerede. Protesti su demokratski vid izražavanja neslaganja sa nekim ili nečim i niko nema pravo da guši slobodu misli i izjašnjavanja,” saopšteno je iz te partije.

Oni pitaju gdje je sada Savjet za civilnu kontrolu rada policije, i zašto se ne oglase poslije ovoga?

“Ili im je jedini zadatak da dojavljuju policiji informacije o skupovima i da ne vide što je očigledno,” pitaju u SNP-u.

U toj partiji navode da diktatura i nedemokratija ovih dana doživljavaju svoj vrhunac.

“Režim šalje “divne” slike svijetu. Privođenje sveštenika, poslanika, prebijanje mirnih momaka i djevojaka, bacanje suzavaca na djecu koja su budućnost naše države. Režim povećava nivo straha. Pod plaštom korone, Nuhodžić i Veljović terorišu po gradovima Crne Gore. Naša djeca su u Kliničkom centru od posledica policijske demokratije, novinari koji su na radnom zadatku se hapse, otimaju se kamere. Crna Gora je u demokratskom sunovratu”, navode u SNP-u.

SNP ulaže najoštriji protest zbog, kako su kazali, nesrazmjerne upotrebe sile od strane policije nad djecom i svim učesnicima protesta.

“SNP je partija koja je uvijek bila i ostala uz svoj narod, a u ovim teškim danima šaljemo poruku vlasti da ne ide protiv svojih građana,” zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve