Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Đukanović o izborima da razgovara sam sa sobom

Kako je saopšteno iz SNP-a, govoreći o pozivu Đukanovića na razgovor o terminu parlamentarnih izbora, Joković je rekao da niko iz SNP-a neće razgovarati sa čovjekom koji sebe naziva predsjednikom države

Milu Đukanoviću, kao čovjeku prošlosti, ostala je jedina mogućnost da o izborima koje organizuje razgovara sam sa sobom. Dosta je bilo političke farse i lažne demokratije, poručeno je sa današnjeg sastanka članova mjesnog odbora Socijalističke narodne partije u Tološima sa predsjednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem, potpredsjednicima Draganom Ivanovićem i Dragoslavom Šćekićem i članom Predsjedništva Miomirom Vojinovićem.

Joković

Kako je saopšteno iz SNP-a, govoreći o pozivu Đukanovića na razgovor o terminu parlamentarnih izbora, Joković je rekao da niko iz SNP-a neće razgovarati sa čovjekom koji sebe naziva predsjednikom države.

“Đukanovića interesuje samo gola vlast, ni najmanje mu nije stalo do građana i svoje države i najveći je krivac što je Crna Gora na ivici ekonomskog, socijalnog i političkog haosa. On nas može samo uvući u još dublju krizu. Čovjek koji je stvorio duboke podjele, unio razdor među svoje građane, a ovih dana ruši naše crkve i svetinje, ne zaslužuje poseban komentar jer njegov poziv predstavlja najobičniju farsu”, kazao je Joković.

Lider SNP-a dodao je da je predsjednik čak i pandemiju Kovid-19 iskoristio za nastavak svoje represivne politike prema neistomišljenicima, hapseći nedužne građane, sveštenike i sve one koji ne žele da se povinuju njegovoj pogubnoj politici.

Sa skupa je poručeno i da je Đukanović izgubio politički legitimitet.

“O tome govore i svakodnevni izvještaji sa relevantnih međunarodnih adresa, koji podvlače neodrživost ovakvog funkcionisanja države i ističu da se veliki broj državnih institucija godinama nalazi u v.d. stanju, što je zaustavilo evropski put Crne Gore”, navode u SNP-u.

U toj partiji smatraju da su, s obzirom na trenutne izborne uslove, nikakve šanse da se izrazi realna i stvarna izborna volja birača, odnosno velika prednost opozicije.

“Zbog svega navedenog, smatramo da je za demokratske i fer izbore i te kako potrebna pomoć Evropske unije i međunarodnog faktora. Sigurni smo da na takvim izborima DPS ne može opstati na vlasti. Smjena aktuelne vlasti je osnovni uslov za izlazak iz krize i napredak države. Zato će SNP nastaviti bezuslovno zalaganje za objedinjavanje svih političkih snaga koje žele promjene u Crnoj Gori”, zaključuju u toj stranci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve