Socijalistička narodna partija poziva Vladu Crne Gore da državna sredstva, umjesto na, kako su kazali, udomljavanje funkcionera odanih DPS-u, usmjeri na pomaganje i podržavanje samohranih majki, jednoroditeljskih porodica, socijalno ugroženih članova zajednice, mladih bračnih parova i svih ostalih ranjivih kategorija stanovništva.

foto SNP

“Bilo je potrebno da stignu otvorene kritike iz Brisela, pa da prvi čovjek crnogorske Vlade prizna da je bilo „određenih slabosti“ u sprovođenju politike dodjeljivanja stanova i stambenih kredita javnim funkcionerima”, kažu iz SNP-a.

Iz te partije ističu da je žalosno što premijer Marković i dalje ne vidi ništa sporno u tome što se nekim ličnostima stambeno pitanje rješava po nekoliko puta.

“Već ističe da je poruka Evropske komisije došla kao proizvod pritiska medija, opozicije i civilnog sektora u Crnoj Gori. To dovoljno govori koliko je Marković zaista spreman da mijenja ustaljene prakse diskriminacije koje su se odomaćile u našoj državi”, navodi se u saopštenju I dodaje:

“Socijalistička narodna partija još jednom poziva Vladu Crne Gore da državna sredstva, umjesto na udomljavanje funkcionera odanih DPS-u, usmjeri na pomaganje i podržavanje samohranih majki, jednoroditeljskih porodica, socijalno ugroženih članova zajednice,  mladih bračnih parova i svih ostalih ranjivih kategorija stanovništva kojima je pomoć mnogo potrebnija nego onima čija je jedina zasluga odražavanje aktuelne vlasti.”

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve