Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: DPS i SD mimo zakona izabrali Vukićevića za predsjednika Opštine Žabljak

''Vjerovatno iz straha od rezultata predstojećih izbora, pokušavaju da na ovaj način obezbijede makar funkcije predsjednika opština tamo gdje imaju većinu'', dodaju iz SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore najoštrije osuđuje današnji svojevrsni puč koji su na Žabljaku nad građanima izvršili DPS i SD, kada su mimo zakona, Ustava i narodne volje za predsjednika Opštine izabrali dosadašnjeg predsjednika SO Žabljak, člana DPS-a, Veselina Vukićevića, poručili su iz te stranke.

“Naime, pod izgovorom hitnosti, zakazali su sjednicu Skupštine opštine Žabljak u 15 sati, bez predloženog dnevnog reda i glasovima većine, odbornika DPS i SD, za četiri godine produžili mandat dosadađnjem predsjedniku opštine Vukićeviću. Valja napomenuti da su izbori na Žabljaku koji su trebali biti održani u maju, odloženi do oktobra mjeseca u paketu sa ostalim opštinama, tako da je sadašnja lokalna vlast u svojevrsnom tehničkom mandatu i nema mogućnost da donosi ovako važne odluke”, saopštili su iz SNP.

O čemu se radi, nije im poznato, iz SNP pretpostavljaju da je ovo jedna od novih, kako kažu, ““igara” DPS-a i Socijaldemokrata, pa postoji bojazan da sličan scenario ne pripremaju i za ostale crnogorske opštine”.

“Vjerovatno iz straha od rezultata predstojećih izbora, pokušavaju da na ovaj način obezbijede makar funkcije predsjednika opština tamo gdje imaju većinu”, dodaju iz SNP.

Upozoravamo gospodu iz DPS-a i SD-a da im, kako navode iz partije,  “ovakav scenario neće proći jer postoje sudovi i pravni propisi koji će ih u tome onemogućiti”.

“Odbornici SNP su, naravno, bili protiv ovakve odluke SO Žabljak a potvrdu našeg ispravnog stava daće, sigurni smo, najprije građani na predstojećim izborima ali i nadležni sudski organi kojima se namjeravamo obratiti ovim povodom”, zaključili su iz SNP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve