Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Crnoj Gori potreban zakon o porijeklu imovine

Crnoj Gori ne treba zakon o porijeklu crkvene imovine, već zakon o porijeklu imovine funkcionera vladajuće klase i svih onih koji su dobrano napunili džepove proteklih godina, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije

Crnoj Gori ne treba zakon o porijeklu crkvene imovine, već zakon o porijeklu imovine funkcionera vladajuće klase i svih onih koji su dobrano napunili džepove proteklih godina, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Dragan Vukić

“Da ne bi bilo nejasnoća i naknadnih tumačenja, predlažemo da taj zakon tretira period od 1989. godine do danas. Takav akt bi trebalo da se odnosi na sve javne funkcionere, za pomenuti period, kako bismo dobili jasnu sliku svega”, kazao je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP-a.

U tom smislu, kako je rekao, mogle bi se iskoristiti neke odredbe “nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti kada je riječ o dokazivanju porijekla imovine”.

“Ali vaše. Da se vidi odakle vam kule i gradovi, beogradski stanovi i zlatiborski apartmani, milanske garsonjere i slični marifetluci po našem primorju i sjeveru. Zakon o porijeklu imovine bi predstavljao ključni mehanizam u borbi protiv korupcije. Da smo imali takav zakon, vi se ne biste drznuli da udarate na imovinu Srpske pravoslavne crkve, odnosno Mitropolije crnogorsko-primorske”, kazao je Vukić.

SNP će, kako je istakao, “kao dio buduće vlasti, biće više nego dosljedna u vraćanju otete imovine građanima Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve