Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Čelnici zdravstva napravili nekoliko krupnih grešaka

Čelnici zdravstvenog sistema u poslednje vrijeme napravili su nekoliko krupnih grešaka koje, naravno, plaćaju građani Crne Gore, navode u SNP-u.

Čelnici zdravstvenog sistema u poslednje vrijeme napravili su nekoliko krupnih grešaka koje, naravno, plaćaju građani Crne Gore, navode u SNP-u.

SNP pita Hrapovića i Markovića zašto donose odluke čiji je jedini efekat besomoučno trošenje ojađenog budžeta

Istraživački centar NVO MANS je utvrdio da je od početka epidemije virusa korona Institut za javno zdravlje na testiranje uzoraka u laboratoriji u Njemačkoj potrošio 240.000 eura, što je bilo dovoljno za nabavku opreme kojom bi se uveliko povećali kapaciteti za testiranje na virus u Crnoj Gori i opremile još najmanje dvije laboratorije.

“I iz Sindikata doktora medicine je upozoravano da je potrebno preduzeti određene mjere povodom infrastrukturnih i drugih kapaciteta u PCR dijagnostici u Institutu za javno zdravlje, s obzirom da cijela PCR dijagnostika veći dio vremena počiva na tri osobe, a od septembra na samo dvije visokokvalifikovane osobe, te na deset tehničara koji su zaposleni na virusologiji. Takođe, još jedna neozbiljnost predstavnika odlazeće vlasti ogleda su u odluci da mjesečno izdvajamo oko 110 hiljada eura za lijek remdesivir o kojem je Evropska medicinska agencija (EMA) još u julu objavila dokument u kojem je objašnjeno da kod zaraženih korona virusom, koji su priključeni na respirator, isti nije dao efekat u liječenju”, navode u SNP-u.

Zbog svega navedenog, SNP CG pita Kenana Hrapovića i Duška Markovića zašto donose odluke koje idu na štetu građana Crne Gore i čiji je jedini efekat besomoučno trošenje ionako ojađenog državnog budžeta.

“Ljudi, koji su tokom prethodne četiri godine svoj rad zasnivali na neodgovornosti i arčenju sredstava građana, i u tehničkom mandatu nastavljaju da se ponašaju isto, ne vodeći računa o tome da njihove pogrešne odluke idu na štetu građana. Socijalistička narodna partija Crne Gore uvjerava građane da ćemo se, po formiranju Vlade, ponašati potpuno suprotno od onoga kako je radila prethodna vlast, da će nam suočavanje sa zdravstvenom krizom biti prvi prioritet, te da ćemo se truditi da radimo u njihovom najboljem interesu”, poručuju u ovoj partiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve