Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Broj nezaposlenih raste, mjere Vlade nedovoljne

Zavod za zapošljavanje je prije nekoliko dana saopštio da je u odnosu na 15. mart ove godine došlo do povećanja nezaposlenosti za 3.156 osoba ili 8,89 odsto, a to je nešto na šta je Socijalistička narodna partija upozoravala, imajući u vidu posljedice pandemije virusa korona

Zavod za zapošljavanje je prije nekoliko dana saopštio da je u odnosu na 15. mart ove godine došlo do povećanja nezaposlenosti za 3.156 osoba ili 8,89 odsto, a to je nešto na šta je Socijalistička narodna partija upozoravala, imajući u vidu posljedice pandemije virusa korona.

SNP

“Najveći broj osoba koje su ostale bez zaposlenja i po tom osnovu se prijavile na evidenciju Zavoda radile su kod poslodavaca kojima je pretežna djelatnost bila trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala, usluge smještaja i ishrane, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti, ostale uslužne djelatnosti i građevinarstvo. Iako su nadležne institucije uvjeravale da će biti preduzete potrebne mjere kako bi se izbjeglo otpuštanje zaposlenih, do sada od toga nismo vidjeli ništa. Naprotiv, građani jedva sastavljaju kraj s krajem, ne primaju platu ili su već ostali bez posla, a paketi pomoći koje je Vlada realizovala nijesu dovoljni da svima obezbijede neophodnu podršku”, ističe se u saopštenju SNP-a.

Otpuštanje radnika, kakao naglašavaju, jasno govori o tome da pomoć države nije stigla do velikog broja poslodavaca i da mala i srednja preduzeća i preduzetnici nijesu u stanju da zadrže zaposlene, a krediti IRF-a onako kako su zamišljeni i ponuđeni očigledno ne doprinose poboljšanju situacije.

“SNP Crne Gore poziva vlast da u što skorijem roku pripremi adekvatan vid podrške poslodavcima kako bi se spriječilo otpuštanje radnika, odnosno pokušala sačuvati radna mjesta. Moramo učiniti sve kako bismo osigurali da ne dođe do daljeg povećanja nezaposlenosti, a time i do nesagledivih posljedica po našu ekonomiju i društvo”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve