Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP Bijelo Polje: Neka nam živi Crna Gora, časna, poštena i njegoševska

Iz te partije su kazali da, poštujući Crnu Goru kao staru državu, a ne privatnu tvorevinu stvorenu 2006. godine, koriste i ovaj datum da sugrađanima ukažu na pogubnost politike koju sprovodi DPS, podstičući podjele na “njihove i naše” i atmosferu obračuna, skrećući pažnju sa stvarnih problema

Neka nam živi Crna Gora, ali ne privatna država nekolicine moćnika, nego naša časna, poštena, njegoševska Crna Gora. U toj novoj, modernijoj i pravednijoj državi jednakih šansi za sve, biće bolje i našim Bjelopoljkama i Bjelopoljcima. Za tu i takvu otadžbinu bori se i izboriće se vrlo brzo i Socijalistička narodna partija, saopštili su danas iz bjelopoljskog odbora te stranke.

Bijelo Polje

Kako se ističe, na sinoćnoj sjednici Izvršnog odbora OO SNP Bijelo Polje data je puna podrška politici rukovodstva partije na čelu sa Vladimirom Jokovićem, posebno u dijelu odnosa prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

“Na sjednici je zaključeno da ćemo i ubuduće slušati sve preporuke naše crkve i sveštenstva na čelu sa našim Episkopskim savjetom. Još jednom, najoštrije osuđujemo hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog vladike Joanikija, sveštenstva, nedužnih građana, kao i privođenje i hapšenje novinara, što smatramo nedopustivim i mimo svih evropskih i demokratskih načela kojima težimo”, navode u bjelopoljskom SNP-u.

Dodaju da je ta stranka i u uvrijeme korone pokazala svoje lice i odgovoran odnos prema građanima.

“Osim novčanih donacija, ogromne pomoći u opštinama gdje uspješno vršimo vlast, u našem gradu smo predložili i niz mjera za pomoć onima kojima je u ovom trenutku najneophodnija. Nažalost, naše predložene mjere nijesu usvojene, ali su ih predstavnici vlasti na kalkulantski način predstavili kao svoje. Istovremeno, naš odbornički klub je u potpunosti odgovorio postavljenim partijskim zadacima, ukazujući na pogubnost sprovođenja lokalne politike, posebno u odnosu prema crkvi, kao i zloupotrebi pandemije u partijske svrhe. Posebno izaziva ogorčenje činjenica da je vlast i ovu situaciju iskoristila da pomaže isključivo članovima DPS-a”, kažu u odboru SNP u Bijelom Polju.

Iz te partije su kazali da, poštujući Crnu Goru kao staru državu, a ne privatnu tvorevinu stvorenu 2006. godine, koriste i ovaj datum da sugrađanima ukažu na pogubnost politike koju sprovodi DPS, podstičući podjele na “njihove i naše” i atmosferu obračuna, skrećući pažnju sa stvarnih problema.

“Mi znamo da naše građane interesuje kakve će plate imati, hoće li imati posla i kakva je budućnost njihove djece, a ne teme iz prošlosti koje, po svojoj ustaljenoj matrici, forsira aktuelni režim. Oni nemaju rješenja za ogromne ekonomsko-socijalne probleme i izmišljaju nove podjele po starim, njima svojstvenim metodama. SNP smatra da je promjena vlasti uslov za bolji život i perspektivu kako Bijelog Polja, tako i cijele države”, poručuju iz OO SNP Bijelo Polje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve