Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Osnovni sud u Podgorici: Obezbjeđenje Milana Kneževića iniciralo fizički sukob sa Gardaševićem

Kako dodaju iz Osnovnog suda, na snimcima sa video nadzora uočava se kako Dušan Knežević, vozač i obezbjeđenje Milana Kneževića inicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbjegne, udaljavajući se.

Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici uvažena je žalba branioca osumnjičenog Ivana Gardaševića izjavljena protiv rješenja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici o zadržavanju i naloženo da se odmah pusti na slobodu, naveli su iz ovog sudskog organa.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici “nema osnovane sumnje da je Ivan Gardašević uputio bilo kakve, a kamoli kvalifikovane prijetnje Milanu Kneževiću, što je bitni element bića krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti za koje se tereti”.

Navode da je sudija za istrage usvojio žalbu koju je izjavio branilac Gardaševića protiv rješenja ODT-a Podgorici, te da je ukinuto rješenje kojim je Gardaševiću određeno zadržavanje do 72 sata uz, kako dodaju, nalog da se Gardašević odmah pusti na slobodu.

”Ivanu Gardaševiću se stavlja na teret krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Milana Kneževića. Međutim, kako ovo krivično djelo čini onaj ko ugrozi sigurnost neke osobe prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili njemu bliske osobe, a kako je Milan Knežević policijskim službenicima u svojoj izjavi jasno naveo da nije čuo da mu je neko prijetio smrću ili slično, a jeste mu uputio riječi “Pipune”, a nakon što ga je ovaj upitao da li ima neki problem, osumnjičeni mu je odgovorio “Ima, mnogo ti lijepa glava”, upućujući mu pritom i psovke, sudija za istragu je našao da nema osnovane sumnje da je ovom prilikom Kneževiću upućena bilo kakva, a kamoli kvalifikovana prijetnja da će napasti na njegov život ili tijelo”, ističu iz Osnovnog suda u Podgorici.

Takođe se, kako dodaju, na snimcima video nadzora uočava kako Dušan Knežević, vozač i obezbjeđenje Milana Kneževića inicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbjegne, udaljavajući se.

”Iz ovih razloga sudija za istragu nalazi da u rješenju o zadržavanju Gardaševića nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je on učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, odnosno nije navedena nijedna prijetnja koja je upućena ovom prilikom Milanu Kneževiću, a što je bio zakonski uslov za zadržavanje ovog osumnjičenog”, obrazložili su iz Osnovnog suda u Podgorici.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina kojeg sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti Kneževića.

Knežević je juče policiji prijavio osobe koje su mu, kako tvrdi, na Aerodromu Podgorica uputile uvrjedljive riječi i pokušale fizički da ga napadnu, a što je, navodno, spriječio njegov lični vozač.

I. G. je nakon izjave Kneževića u CB Podgorica priveden po nalogu podgoričkog ODT-a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i bilo mu je određeno zadržavanje do 72 sata. On je pušten u noći između srijede i četvrtka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mahmut
08.12.2022-11:41 11:41

Ove bruke i sramote prav zdrav strada -kud ce veci kriminal od ovakve osude -LAZI I PODVALE a da niko ne odgovara i kud je sve poslo sa ovakvom mrznjom prema jednom narodu-( CRNOGORCIMA ) Svoje matice a svjesni da se nikad vise ponovit nece 1918-progon Crnogoraca na izbeglicki lonac iz svoje matice!

Tara
08.12.2022-11:47 11:47

DF-Milan..Dritan-Jokan-i svi ostali su..toliko lazljivi..antidrzavni..da nam je muka u stomaku..Sto je najgore Tuzilastvo..parira ovim lazovima..i pomaze u izvrsenju..kao sto je slucaj sa stanovima..i ostalim svakodnevnim slucajevima..