Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Snažne poruke zajedništva i podrške iz Hrvatskog Sabora

Vuksanović je podsjetio na česte posjete premijera Plenkovića hrvatskoj zajednici, kao i njegovih ministara, a iskazao je zadovoljstvo na njegov aktivnoj ulozi u rješavanju problema s kojima se suočava i nosi hrvatska nacionalna manjina u Crnoj Gori

Zastupnik Hrvatske demokratske zajednice Davor Ivo Stier i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović imali su juče sastanak u Hrvatskom saboru. Sagovornici su razmijenili informacije i mišljenja, s posebnim osvrtom na situaciju u Crnoj Gori i položaja Hrvata u njoj.

Vuksanović je kazao da u misiji koju sprovodi Hrvatska građanska inicijativa, zajedno s Hrvatskim nacionalnim vijećem i s hrvatskim nevladinim udrugama, imaju veliku i nepodijeljenu podršku cijelog državnog vrha Hrvatske i svih institucija, od Ministarstva vanjskih i evropskih poslova, Ministarstva kulture, Saborskog odbora za Hrvate izvan RH i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske do pojedinaca s intelektualne i društvene scene.

Vuksanović je podsjetio na česte posjete premijera Plenkovića hrvatskoj zajednici, kao i njegovih ministara, a iskazao je zadovoljstvo na njegov aktivnoj ulozi u rješavanju problema s kojima se suočava i nosi hrvatska nacionalna manjina u Crnoj Gori.

On je takođe istakao česte posjete Banskim dvorima i permanentnu komunikaciju koja je od krucijalnog značaja u ovom trenutku.

“Na zadovoljstvo je i činjenica što Hrvatska građanska inicijativa ima podršku s cijelog hrvatskog političkog spektra, i desnog i lijevog, što je snaga i motiv u radu i zalaganju za identitet Hrvata u Crnoj Gori. Na tom tragu, predsjednik HGI – ja je podsjetio domaćina na nedavnu posjetu i otvorenu potporu Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske”, ističe se u saopštenju.

Davor Ivo Stier je iskazao senzibilitet i razumijevanje za probleme hrvatske organizovane zajednice, a ponudio je i svaku podršku u domenu njegovih aktivnosti.

Stier je izrazio zadovoljstvo što Hrvati svjedoče i brane svoju kulturu i identitet u Crnoj Gori, i u okolnostima koje su otežavajuće i iziskuju određenu žrtvu. On je poklonio Vuksanoviću svoju knjigu “Nova hrvatska paradigma”.

Adrijan Vuksanović je zahvalio Davoru Ivu Stieru na prijateljskom susretu i iskrenom zajedništvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve