Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Snažiti odnose Crne Gore i UAE

Posebno u oblasti ekonomije sa naglaskom na investicije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu novu ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilu Abdelaziz Naser Said Alšamsi. Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti daljem snaženju sveukupnih odnosa dvije države, posebno u oblasti ekonomije sa naglaskom na investicije.

Brajović je ocijenio da su stvorene pretpostavke za uspostavljanje strateškog partnerstva između dvije države, koji bi predstavljao odličnu platformu za dalje unaprjeđenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim segmentima od obostranog značaja.

“On je naglasio da vrijedna donacija od sedam tona zaštitne medicinske opreme koju su UAE obezbijedili državi Crnoj Gori, predstavlja još jednu potvrdu prijateljstva dvije zemlje, s posebnim značajem u periodu kada je potrebno sačuvati zdravlje građana”, saopšteno je iz Skupštine.

Ambasadorka Alšamsi je istakla da će prioritet njen misije u Crnoj Gori biti jačanje odnosa dvije zemlje i da UAE Crnu Goru vidi kao značajnog strateškog partnera.

“Ambasadorka je naročito pohvalila sve aktivnosti koje su nadležne institucije Crne Gore preduzele u borbi protiv Kovida 19”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve