Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Šmit: CG na pravom putu ka EU

Šmit dodaje da je Njemačka jako kritična, ali da se mora konstatovati napredak koji je Crna Gora ostvarila posljednjih godina

Crna Gora je na pravom putu ka Evropskoj uniji (EU), ali treba da nastavi da radi, pogotovo kada je riječ o vladavini prava i sigurnim investicijama, kazao je za TVCG poslanik njemačkog Bundestaga Kristian Šmit.

Dodaje da je Njemačka jako kritična, ali da se mora konstatovati napredak koji je Crna Gora ostvarila posljednjih godina.

On je to rekao nakon sastanka sa premijerom Duškom Markovićem u Fondaciji Konrad Adenauer u Berlinu.

“Crna Gora je na pravom putu ka EU i u stvarnosti, zadnjih godina je napredovala u ekonomiji. Mi smo sa premijerom Markovićem imali detaljan razgovor i konstatovali da još ima stvari bi koje treba popraviti, pogotovo kada je riječ o vladavini prava i sigurnim investicijama. Treba obratiti pažnju na ove stvari koje slijede i koje treba savladati”, rekao je Šmit.

On je istakao da se može reći da je Crna Gora, kao NATO partner, napravila veliki iskorak prema EU.

“Ali treba da nastavi da radi i Njemačka će rado da pomogne. Mi smo jako kritični, ali naravno, treba konstatovati i napredak koji je Crna Gora ostvarila posljednjih godina”, kazao je on.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve