Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Smailović amandmanom traži milion eura za rekonstrukciju puta Srđevac-Sušica

Smailović je kroz amandman zatražio da se predviđeni iznos od 172.000 eura uveća na milion eura, da bi dio radova na prvoj fazi puta, za koju su ugovoreni radovi u iznosu od 2,4 miliona eura, što prije započeo, nakon sticanja svih uslova i završetka postupka eksproprijacije zemljišta

Poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović zatražio je amandmanski povećanje iznosa za rekonstrukciju puta Srđevac-Sušica, saopšteno je iz te političke partije.

Riječ je o putnom pravcu koji je od izuzetne važnosti za veliki broj sela koja gravitiraju na području Bihora, u opštini Bijelo Polje.

Smailović je kroz amandman zatražio da se predviđeni iznos od 172.000 eura uveća na milion eura, da bi dio radova na prvoj fazi puta, za koju su ugovoreni radovi u iznosu od 2,4 miliona eura, što prije započeo, nakon sticanja svih uslova i završetka postupka eksproprijacije zemljišta.

Iz BS su naveli da je, ukupna dužina puta 8,6 kilometara, a ugovoreni su radovi za I fazu u iznosu od 2.461.983 eura. U međuvremenu je izvršena eksproprijacija zemljišta za prvu fazu (Srđevac – Lozna). Ovaj put je dio strateškog plana opštine Bijelo Polje. Predviđenim Kapitalnim budžetom za ovaj projekat nijesu izdvojena sredstva koja bi omogućila realizaciju ovog projekta.

“Stanovništvu ovog područja je neophodno obezbijediti bolje uslove za život. Na području Bihora se nalazi veliki broj sela koja su idealna za bavljenje stočarstvom, međutim loša putna infrastruktura koči razvoj ovoga kraja i jedan je od uzroka iseljavanja stanivništva iz ovog kraja. Jedan od glavnih loklanih puteva koji povezuje većinu bihorskih sela je u lošem stanju i zahtijeva rekonstrukciju. Neophodno je što prije započeti radove na I fazi”, zaključuje Smailović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve