Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Službeni list objavio: Carević i Radović razriješeni

Službeni list je objavio odluku o razrješenju Budva Marka Carevića sa mjesta predsjednika Opštine i Krsta Radovića sa pozicije predsjednika SO Budva. Objavljeno je i da  se za vršioca dužnosti predsjednika Opštine imenuje Vladimir Bulatović i za predsjednicu SO Snežana Kuč

Službeni list je objavio odluku o razrješenju Budva Marka Carevića sa mjesta predsjednika Opštine i Krsta Radovića sa pozicije predsjednika SO Budva. Objavljeno je i da  se za vršioca dužnosti predsjednika Opštine imenuje Vladimir Bulatović i za predsjednicu SO Snežana Kuč.

Radović i Carević

U obrazloženju Odluke o razrješenju predsjednika Opštine Budva Marka Carevića navodi se da se u njegovom radu pojavljuje niz protivzakonitosti.

“On nije postupao shodno važećim pozitivno pravnim propisima i da je u njegovom radu bilo samovolje, nepoštovanja SO BUdva, nepoštovanja odredaba Zakona o lokaloj samoupravi, Statuta opštie BUdva i drugih zakona i podzakonskih akata”, navodi se između ostalog u obrazloženju.

U obrazloženju Odluke o razrješenju predsjednika Skupštine Opštine Budva Krsta Radovića navodi se da je Radović u više navrata postupao suprotno odredbama Statuta Opštine Budva i Poslovnika o radu Skupštine opštine Budva.

“On na taj način funkciju predsjednika nije obavljao savjesno i profesionalno u skladu sa Zakonom i Statutom opštine”, navodi se između ostalog u odluci. .

Podsjećamo, nova skupštinska većina u Budvi smijenila je Carevića i Radovića 11.juna. Novu skupštinsku većinu u Budvi sada čine DPS, SD, Crnogorska i nezavisni odbornik Stevan Džaković. Pečat Skupštine opštine kojim je trebalo verifikovati odluke, Upravna inspekcija nije pronašla prije tri dana kada je uz asistenciju policije, ušla u zgradu lokalne uprave i kada je uhapšeno više lokalnih funkcionera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve