Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Služba Skupštine donijela Strategiju ljudskih resursa

Služba Skupštine Crne Gore u junu tekuće godine donijela je novu Strategiju ljudskih resursa, koja počiva na temeljnom i strateškom pristupu u upravljanju ljudskim resursima kao skupu vrijednosti zaposlenih – njihovih znanja, vještina i sposobnosti, te potencijala za razvoj i inovacije, saopšteno je iz Skupštine

Služba Skupštine Crne Gore u junu tekuće godine donijela je novu Strategiju ljudskih resursa, koja počiva na temeljnom i strateškom pristupu u upravljanju ljudskim resursima kao skupu vrijednosti zaposlenih – njihovih znanja, vještina i sposobnosti, te potencijala za razvoj i inovacije, saopšteno je iz Skupštine.

Kako navode, imajući u vidu specifičnost rada Skupštine kao najvišeg zakonodavnog organa, prilikom izrade pomenutog dokumenta temeljno su analizirana i ostala povezana pitanja, a u svijetlu činjenice da efikasno upravljanje stručnim potencijalima zaposlenih predstavlja strateški interes svake institucije.

“U izradi Strategije pošlo se od analize postojećih mehanizama i praksi u oblasti upravljanja zaposlenima i ljudskim resursima u Službi Skupštine, koja je tokom 2020. godine, realizovana u sklopu projekta saradnje Skupštine Crne Gore i Misije OEBS-a”, dodaju iz Skupštine.

Dodaju da je analiza uključila procjenu trenutnog stanja u ovoj oblasti, kao i definisanje smjernica i preporuka za dalje poboljšanje praksi i mehanizama, koje potencijalno mogu unaprijediti upravljanje zaposlenima i njihovim učinkom, ali i učinkom same institucije.

“Pri izradi Strategije, Misija OEBS-a je dala svoj doprinos angažovanjem ekspertkinja iz oblasti ljudskih resursa i rodne ravnopravnosti, čije su sugestije doprinijele konačnom sadržaju dokumenta”, ističu iz Skupštine.

Kako zaključuju, usvojena Strategija je dokument koji sadrži glavne ciljeve, potciljeve i aktivnosti, a čijom se realizacijom doprinosi ostvarivanju vrijednosti i principa funkcionisanja Službe Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Služba Skupštine donijela Strategiju ljudskih resursa – CG Vijesti
31.07.2021-19:10 19:10

[…] Aktuelno […]