Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Slovenija će nastaviti da podržava razvoj sposobnosti Vojske Crne Gore

Iz Ministarstva ističu da su sagovornici razgovarali i o učešću u aktivnostima Oružanih snaga Slovenije povodom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, razmjeni iskustava u vođenju energetske efikasnosti, ali i intenziviranju saradnje vojnih vazuhoplovnih autoriteta

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović, sastao se danas sa izaslanikom odbrane Slovenije u našoj zemlji Borisom Geršakom. Tom prilikom Geršak je kazao da će Slovenija nastaviti da podržava razvoj sposobnosti vojske Crne Gore, kako bi ispunila sve zahtjeve iz NATo paketa ciljeva sposobnosti, saopšteno je Ministarstva odbrane.

Kako je saopšteno, Đurović je istakao da je zadovoljan saradnjom oružanih snaga dvije zemlje, pohvalivši zajedničko učešće na brojnim međunarodnim vježbama i obukama.

“Đurović je objasnio da su Vojska i Ministarstvo odbrane Crne Gore posvećeni nastavku zajedničkog učešća u NATO aktivnosti pojačanog isturenog prisustva u Letoniji (eFP).Osvrnuo se i na planiranje zajedničkog učešća u NATO snagama za brzo reagovanje (NRF), unapređenju saradnje centara za planinsko ratovanje, zajedničkih nabavki i održavanja taktičkih lakooklopljenih vozila”, navode u saopštenju.

Iz Ministarstva ističu da su sagovornici razgovarali i o učešću u aktivnostima Oružanih snaga Slovenije povodom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, razmjeni iskustava u vođenju energetske efikasnosti, ali i intenziviranju saradnje vojnih vazuhoplovnih autoriteta.

“Geršak je naglasio da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom oružanih snaga, istakavši da će Slovenija i dalje nastaviti da podržava razvoj sposobnosti Vojske Crne Gore, kako bi ispunila sve zahtjeve iz NATO paketa ciljeva sposobnosti”, naglašavaju u saopštenju.

Dodatno je poručio da postoji zainteresovanost za jačanje saradnje u oblasti medicine, opremanja i zajedničkih nabavki.

“Napomenuo je da realizacija dogovorenih aktivnosti za ovu godinu teče nesmetanim tokom, uprkos pandemiji COVID-19, što samo potvrđuje posvećenost obje strane ispunjenju dogovorenih obaveza i nastavku, sada već tradicionalno, odlične saradnje dvije prijateljske zemlje”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve