Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Slovenija će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

''Želimo da dodatno učvrstimo naše odnose i ojačamo ugovornu bazu između naše dvije zemlje kako bi dali podsticaj boljoj ekonomskoj saradnji'', kazao je Krivokapić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se u Ljubljani sa predsjednikom Državnog zbora Slovenije, Igorom Zorčićem.

Krivokapić je kazao da je naša dobra komunikacija na bilateralnom nivou evidentna i na međunarodnom planu.

“Želimo da dodatno učvrstimo naše odnose i ojačamo ugovornu bazu između naše dvije zemlje kako bi dali podsticaj boljoj ekonomskoj saradnji”, kazao je Krivokapić.

Zorčić se saglasio i kazao da imaju dobru saradnju sa Paramentom Crne Gore.

On je istakao da je sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava veoma važno na putu ka EU.

Zorčić je rekao i da je Crna Gora neiskorišćeni potencijal, te da turizam ne predstavlja samo more, već je neophodno iskoristiti i sjeverne predjele Crne Gore, naročito Žabljak i Durmitor.

Krivokapić je ocijenio da je predsjedavanje Slovenije Savjetom EU od 1. jula 2021. šansa za Crnu Goru i istakao da je ekspertska i sva druga pomoć na planu evropskih integracija vrlo značajna za integracioni proces Crne Gore.

Ponovio je da vjeruje da će Vlada Crne Gore učiniti sve da se do kraja mandata završi pregovarački proces.

Zorčić i Krivokapić su se saglasili da Crna Gora prednjači po pitanju pregovračkog procesa u odnosu na druge zemlje kandidate, te da će uz očuvanje tog trenda, postati prva sljedeća članica Evrospke unije.

Premijer Crne Gore se prije susreta sa Zorčićem, upisao u Zlatnu knjigu, što je tradicija kada je riječ o visokim gostima slovenačkog parlamenta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve