Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Slijepčević: Napokon da završimo ovu agoniju

Povodom političke situacije u državi oglasio se Dušan Slijepčević, šef kabineta predsjednika Ujedinjene Crne Gore

Povodom političke situacije u državi oglasio se Dušan Slijepčević, šef kabineta predsjednika Ujedinjene Crne Gore, čije saopštenje prenosimo integralno.

,,Za sve revolucionarne predloge trenutno postoji podrška samo 40 poslanika opozicije. Vrlo jednostavno:

– Nepovjerenje Vladi, ko god pokrenuo, DPS će glasati ZA. Mi smo svi izričiti da niko od nas neće glasati sa DPS, pa tako imamo stabilnu Vladu.

– Skraćenje mandata Skupštini, ko god pokrenuo, ima podršku DPS. Ponavljam – niko od nas neće glasati sa DPS, pa je i Skupština stabilna.

– Manji pokušaji pokazivanja “smjelosti” – legitimno, ali izlizano – bilo to revanširanje nekom od ministara, izglasavanje nekog od rukovodilaca organa koje bira Skupština.

U suštini su važne samo ove dvije prve stavke. Svjesni su toga predlagači i sa jedne i sa druge strane. I šta se dešava?
DPS povlači predlog za ispitivanje povjerenja Vladi, jer su svjesni da niko od nas 41 neće glasati za pad Vlade. Time bi oni učvrstili našu Vladu, što im nije interes. Nikad.

Ali, povlačeći svoju tačku dnevnog reda, izvlače na površinu našu neslogu unutar vladajuće većine. Kako? Opet ćemo da uđemo u privremeno finansiranje, jer će se moguće opet dijelom bojkotovati rad Skupštine. Opet ćemo da probijemo rokove sa izglasavanjem čelnih ljudi u mnogim institucijama.

Samo da podsjetim: Zoran Jelić je državni senator u Državnoj revizorskoj instituciji, direktorica ASK lagano šeta svoj zlatni iPhone, Milivoje Katnić još sjedi na funkciji SDT…

A da ne pominjem obaveze prije eventualnih izbora: birački spisak – pakao, prebivališta – neprovjerena, letovi po glasove u Luksemburg – nikad ukinuti…

Pošto će se sad makar mjesec dana izgubiti na busanja u grudi, glasna saopštenja i NIŠTA – ajde da makar posle Božića sjednemo i dogovorimo šta 41 poslanik većine može. Sjednemo mi, pa sjedne i Premijer sa nama. I napokon završimo ovu agoniju.

Toliko dugujemo građanima.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve