Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Skupština usvojila izmjene Zakona o sprečavanju pranja novca

Za izmjene i dopune Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, glasalo je 52 poslanika i svi su bili za

Skupština je na današnjoj sjednici usvojila izmjene Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.

Za izmjene i dopune Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, glasalo je 52 poslanika i svi su bili za.

Ranije je predsjednik Skupštine Andrija Mandić prekinuo raspravu zbog održavanja premijerskog sata.

Nedović: DPS sve opljačkao, ovo je Sahara; Vuković Kuč: Parlament kao Ibarska magistrala

Sjednicu je obilježila rasprava poslanice DPS-a i poslanice Pokreta Evropa sad Aleksandre Vuković Kuč i Jelene Nedović.

Vuković Kuč tvrdi da je nepostojeći program Evropa sad postao primjer za perspektivu u Crnoj Gori.

“Politička situacija je mentalni terorizam na građane Crne Gore, a takođe se vrši terorizam nad parlamentarizmom. Izborna volja građana je prevarena, a upravo oni su doveli Andriju Mandića, Daria Vraneša i Marka Kovačevića”, smatra ona.

Vuković Kuč tvrdi da vladajuća je većina omogućila da crnogorska javnosti vidi neviđeno.

“A upravo su za to zaslužni PES i Demokrate. Parlament je postao kao stratište na Ibarskoj magistrali “ojdimi-dojdimi”. Nema riječi kojima se može opisati kako je premijer Milojko Spajić unizio Crnu Goru”, poručila je ona.

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović oglasila se tokom izlaganja Vuković Kuč, navodeći da tim riječima vrijeđa PES.

“Ne znam kako se DPS može oglašavati o nepotizmu i prozivati nas za lažni program. Nigdje se ranije nije moglo zaposliti ako niste imali člansku kartu DPS-a. Ljudi su bukvalno ulazili u izborne štabove. Stvarno to ne mogu da podnesem. A još da ne govorimo o organizovanom kriminalu”, kazala je Nedović.

Nedović je u svom žustrom govoru poručila da je “DPS u Crnoj Gori sve opljačkao, pa je PES došao kao u Saharu”.

“Ipak, i u toj Sahari, uspjeli smo da podignemo penzije i da povećamo plate, dobili smo IBAR, a suficit je nekoliko miliona”, dodala je ona.

Poslanica DPS-a Aleksandra Despotović poručila je da je trebalo je preći veliki put finansijske sigurnosti što je otvorilo Crnoj Gori put ka Evropi.

“A sve to zahvaljujući prethodnicima i njihovim koracima. Crna Gora je sada na dobrom putu zahvaljujući tom kontinuitetu. Administracije u ministarstvima od 2000. godine su radile u jako teškim uslovima i utabale out ka monetarnoj sigurnosti. Ne može se govoriti da ranije ništa nije rađeno”, tvrdi ona.

Despotovićkina partijska koleginica Sonja Milatović poručila je da se premijer Milojko Spajić sigurno neće sprdati sa državnom Crnom Gorom, a ni sa građanima.

“DPS mu je to danas i dokazao da mu ne može biti”, kazala je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marko
01.07.2024-17:29 17:29

Povecali plate od kredita- zajam -PES-propali ste -ISTOPISTE SE KA LANJSKI SNIJEG !