Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanici usvojili interpelacije za smjenu Vesne Bratić, Stijovića i Radulovića

Interpelacije su podnijeli poslanici opozicije i zatražili da resorni ministri podnesu ostavke.

Skupština Crne Gore usvojila je danas interpelacije za smjenu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, kao i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Poslanik URA Miloš Konatar pozdravio je to što su DPS i DF glasali zajedno o nekom pitanju i poručio da se nada da je ovo “korak naprijed”.

”Nadam se da se sad neće više spočitavati ko glasa, već o čemu se glasa”, rekao je Konatar.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti prosvjete glasalo je ukupno 69 poslanika, 45 je bilo za, protiv 24, dok nije bilo uzdržanih.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti vanjskih poslova glasalo je 75 poslanika, od kojih je 55 bilo za, 15 protiv, dok je pet poslanika bilo uzdržano.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti poljoprivrede glasalo je ukupno 75 poslanika, od kojih su 54 bila za, 21 protiv, a nije bilo uzdržanih.

Interpelacije su podnijeli poslanici opozicije i zatražili da resorni ministri podnesu ostavke.

Opozicija je optužila Radulovića da je zloupotrijebio službeni položaj i saopštio netačne konstatacije u instrukcijama crnogorskim ambasadorima kako da informiše države gdje obavljaju te funkcije o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Prema navodima opozicije u interpelaciji, Bratić je obrazovni sistem Crne Gore prilagodila jednostranim i isključivo nacionalno-vjerskim osnovama i zeljama, koje su u suprotnosti sa ustavnim određenjem građanske multietničke i sekularne države.

Opozicioni poslanici smatraju da je Stijović pokazao izuzetan nivo nesposobnosti i izostanak bilo kakve vizije za razvoj poljoprivrede.

Krivokapić neće podržati interpelacije

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je prije dva dana da neće podržati interpelacije za smjenu to troje ministara.

Rekao je da neće potpisati, iako se interpelacije u Skupštini usvoje, jer je pokretač te inicijative partija koja je radila protiv interesa građana Crne Gore.

“Nije meni obavezujuće da njihove predloge, bez obzira ko ih podrži, prihvatim, bez obzira o kojem ministru se radi”, rekao je Krivokapić tada.

Razriješeni Radonjić i  Obrenović

Skupština je usvojila predlog odluke i dužnosti predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, razriješila Sretena Radonjića.

Takođe, razriješen je i član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, Bojan Obrenović.

Za člana Savjeta Agencije za elektronske medije glasovima poslanika izabran je Milan Radović.

Takođe, donijeta je odluka o produženju rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
29.12.2021-20:49 20:49

Borat premijerej je vec najavio da za njega ta interpelacija skupstinskih poslanika , koja je, po Ustavu, by the way, zakonodavna grana vlasti, ne znaci nista i da je nece postovati.. On time direktno krsi Ustav i ocigledno je da za sebe smatra da su ga sama nebesa (a ne DF) postavili tu gdje jeste a ministre u svojoj Vladi naziva – apostolima ?! Ima i ministre koji su strani drzavljani sto je takodje nezakonito a nema ni skupstinsku vecinu koja podrzava njegovu Vladu. Paradoks je da je ova proruska, litijaska i velikosrpka Vlada izabeana i opstaje glasovima partije koja… Pročitaj više »

Ivana
30.12.2021-12:48 12:48

Da je srece DF i DPS ZAJEDNO  VLADU i ove SPLACINE URA I DEMOKRATE NA SMETLISTE !!

Danka
30.12.2021-12:52 12:52

Sreca kuca na vrata CG -DF-DPS- zajedno da srusimo ove NACIONALISTE -DEMOKRATE-URA i konacno donesemo srecu -POMIRENJE CRNOJ GORI!