Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Skupština Gradske opštine Golubovci po zakonskoj proceduri usvojila Odluku o naseljima i granicama naselja

Iz reagovanje Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci napominju da je opština, u zakonskoj proceduri, sprovela izradu Studije o opravdanosti teritorijalne promjene, a u Komisiji za praćenje izrade ove Studije su po skupštinskoj odluci bili uključeni i predstavnici opozicije

Opština u okviru Glavnog grada Golubovci saopštila je da je Skupština Gradske opštine Golubovci, po zakonskoj proceduri usvojila Odluku o naseljima i granicama naselja. Oni so to saopštili reagujući na saopštenje Odbora „Za spas Zete“, u kojem je kako su istakli, navedeno više netačnih podataka.

Kako su istakli, Skupština Gradske opštine Golubovci je, po zakonskoj proceduri, usvojila Odluku o naseljima i granicama naselja na teritoriji Golubovaca, kao opštine u okviru Glavnog grada (“Službeni list CG – opštinski propisi”, br.026/16 od 07.06.2016.) i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o naseljima i granicama naselja na teritoriji Golubovaca, kao opštine u okviru Glavnog grada (“Službeni list CG – opštinski propisi”, br.044/17od 23.10.2017.), iz kojih se jasno vidi da Zeti, teritorijalno, pripadaju i Aerodrom Golubovci, dio Skadarskog jezera, vodoizvorište Boljesestre, dio Servisno skladišne zone, dio Plantaža, dio KAP-a.

“S obzirom na to da odbor traži da buduća samostalna opština Zeta bude u granicama u kojima je, kako navode, postojala 1957. godine, u prilogu dostavljamo Službeni list iz 1957. godine u kojem se, na spisku 28 opština u tadašnjoj Republici Crnoj Gori, ne nalazi opština Zeta, tako da nije poznato na koje se to granice opštine koja u tom periodu nije ni postojala, pozivaju pojedinci iz odbora”, navodi se u reagovanju.

Iz reagovanje Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci napominju da je opština, u zakonskoj proceduri, sprovela izradu Studije o opravdanosti teritorijalne promjene, a u Komisiji za praćenje izrade ove Studije su po skupštinskoj odluci bili uključeni i predstavnici opozicije.

“Studija je urađena u skladu sa zakonom, i uvažavajući i poštujući primjedbe svih članova Komisije i dostavljena na mišljenje Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija, koje nijesmo dobili”, dodaje se u saopštenju.

Kako su naveli, studija je pokazala da Opština u okviru Glavnog grada Golubovc može funkcionisati kao samostalna, a na poslanicima Skupštine Crne Gore je da pokažu da li su za to ili ne.

“Posebno su simptomatične tvrdnje odbora ”Za spas Zete”, da su, od Gradske opštine Golubovci tražili zaštitu i podršku, te da su navodno dobili odgovor „da ne smijemo davati saopštenja“. Uz ove neistine, dodali su i lične prozivke o našem “zrnu ljudskosti” da izađemo u javnost sa dokumentovanim argumentima”, dodaje se u reagovanju.

Osnovno znanje, bilo koga ko istupa u javnost, jeste navođenje pravog naziva institucije. Opštini u okviru Glavnog grada-Golubovci se niko iz odbora ”Za spas Zete”, nije obratio ni formalno, ni neformalno, povodom bilo kakvog razgovora.

“Što se tiče “zrna ljudskosti” kao i našeg straha da dajemo saopštenja, danas javno kažemo, svi zaposleni u našoj opštini, bez razlike koje poslove obavljaju, imaju odgovoran pristup i odnose se sa poštovanjem prema svakom stanovniku naše opštine, bez obzira na vjersku ili političku pripadnost, a naš rad je javan, transparentan, o čemu mogu svjedočiti svi mediji koji sarađuju sa našom opštinom”, kazali su iz Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci.

Čitav proces, od samog početka, kao što se vidi i iz ovog sapoštenja, je urađen u skladu sa zakonom, važećim procedurama i svim pravilima transparentnosti.

“Ponovićemo, opština Golubovci, buduća opština Zeta, je uvijek otvorena za sve naše stanovnike, a time i za predstavnike odbora “Za spas Zete”. Zadovoljne stranke su najbolja potvrda našeg truda i zalaganja”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve