Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Skupština efikasnim radom da doprinese konstituisanju i deblokadi ključnih institucija

Ministar je poručio da slijede novi procesi te da očekuje da će istrage koje su u toku dobiti sudski epilog

Ministar Zoran Miljanić primio je Petera Feltena, ambasadora Njemačke u Crnoj Gori i u srdačnom razgovoru informisao ga o konstitutisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i neophodnosti izrade Nacionalne strategije za tu oblast. Felten je ocijenio da su Crnoj Gori potrebne efikasne institucije i saglasio se da je neophodno da se u Skupštini Crne Gore “efikasnim radom doprinese konstituisanju i deblokadi ključnih institucija”.

“43. Vlada postigla je značajne rezultate u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije. Pokrenute su istrage protiv visokih predstavnika sudske vlasti i protiv brojnih drugih lica osumnjičenih za korupciju i organizovani krminal”, kazao je Miljanić podsjetivši na velike zaplijene cigrareta i narkotika.

Ministar je poručio da slijede novi procesi te da očekuje da će istrage koje su u toku dobiti sudski epilog.

On je ukazao na neophodnost sveobuhvatne borbe protiv korupcije na svim nivoima i potrebu da se mijenja društvena svijest o toj, kako je kazao, “pošasti koja je poprimila gotovo endemski karakter i koja je prisutna u brojnim sferama društva”.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Miljanić je ukazao na činjenicu da Ustavni sud nema kvorum za odlučivanje, te da je na poslanicima u Skupštini da što prije izaberu preostale članove Sudskog savjeta i iz V.D. stanja izvedu Vrhovno državno tužilaštvo i Vrhovni sud Crne Gore.

Ambasador Felten podvukao je konkretnu podršku antikorupcijskim incijativama Vlade Crne Gore, poput onih koju je Njemačka pružila graničnoj i kriminalističkoj policiji, kao i Ministarstvu pravde.

“Crnoj Gori su potrebne efikasne institucije”, kazao je Felten i usaglasio se da je neophodno da se u Skupštini Crne Gore “efikasnim radom doprinese konstituisanju i deblokadi ključnih institucija”.

“I ubuduće evropske i evroatlantske integracije trebalo bi da budu prioritet crnogorskog društva”, zaključio je Felten.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
27.09.2022-15:54 15:54

Jeli ovo ministar ne ministar, GLEDAO na STAROM ili NOVOM TELEVIZORU koje bi trebale biti obaveze SKUPŠTINE pa sad ”mudro” iznosi stavove u razgovoru sa ambasadorom NjEMAČKE.