Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Skup podrške dijaspore Crne Gore: Ovo borba za Crnu Goru i bolje sjutra svih nas

''Skup dijaspore je odgovor na dvoipogodišnju političku krizu koju je izazvala vlast koja u tehničkom mandatu i dalje nastavlja da gazi, ruši i mijenja evropski put Crne Gore kojim je ona krenula još od obnove nezavisnosti i kojem istinski pripada'', saopštili su organizatori

Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj saopštila je da danas organizuje Skup podrške dijaspore Crne Gore sa početkom u 19 sati u Bemax Areni u Podgorici.

“Skup dijaspore je odgovor na dvoipogodišnju političku krizu koju je izazvala vlast koja u tehničkom mandatu i dalje nastavlja da gazi, ruši i mijenja evropski put Crne Gore kojim je ona krenula još od obnove nezavisnosti i kojem istinski pripada”, saopštili su organizatori.

Na večerašnjem skupu, kako su najavili, obratiće se: Nedžad Nurković, prof. dr. Muamer Kalić, Ljubo Radović, Milovan Gojović, Sokolj Dacić, Mersudin Redžović, Šefko Ličina i Miloš Bukilić.

“Pored govora udruženih predstavnika naše dijaspore svi prisutni uživaće i u bogato pripremljenom kulturno-umjetničkom programu”, dodaju u saopštenju.

Organizatori skupa poručuju da je “ovo borba za Crnu Goru i njen dalji put razvoja i generacija koje žive u njoj i njenoj dijaspori”.

“Ovo je borba za bolje sjutra svih nas, mi nemamo drugi dom sem ovaj, sačuvajmo ga od onih kojima ništa sveto nije, koji kako su Ustav pogazili tako bi i sjutra prodali državu zarad sitne apanaže od svojih nalogodavaca. Pokažimo da smo tu kad je najpotrebnije Crnoj Gori, pokažimo da ni kilometri udaljenosti nijesu prepreka nego put spajanja za istinske i prave vrijednosti, pokažimo da nam je stalo – zato večeras okupimo se SVI da udruženi čuje se i naš glas da nema odustajanja dok se Crna Gora ne vrati na onaj put kojim je bila krenula – građanski, evropski put. Vidimo se večeras u 19 h u Bemax Areni u Podgorici”, poručuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve