Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Škrijelj: Nemamo pravo da zaboravimo i nije vrijeme da ćutimo

''Bespogovorna borba protiv svakog oblika fašizma i diskriminacije predstavlja vertikalu crnogorskog mentaliteta uprkos konstantnim atacima koji za cilj imaju da slome antifašistički i slobodarski duh Crne Gore''

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obilježava se svakog 9. novembra u znak sjećanja na progon Jevreja tokom „Kristalne noći“ 1938. godine. Danas, možda i više nego ikada od završetka Drugog svjetskog rata vidimo fašizam u raznim oblicima i potrebu da se njemu odlučno i beskompromisno suprotstavljamo, kazao je Samir Škrijelj iz Foruma mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore.

“Bespogovorna borba protiv svakog oblika fašizma i diskriminacije predstavlja vertikalu crnogorskog mentaliteta uprkos konstantnim atacima koji za cilj imaju da slome antifašistički i slobodarski duh Crne Gore”, kazao je Škrijelj.

Kako je dodao, obaveza ove i svake naredne generacije je da njeguje jednakost i zajedništvo koje je oduvijek krasilo Crnu Goru, na to nas obavezuje naša slavna prošlost, naša sadašnjost ali možda i ponajviše naša budućnost.

“Nemamo pravo da zaboravimo i nije vrijeme da ćutimo, Crna Gora može opstati i prosperirati jedino ako čuva ono što je najbolje predstavlja a to je društvo jednakih i ravnopravnih, bez izuzetka”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve