Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Škretović: Bošnjačka stranka će se zalagati da preduzetništvo bude stub razvoja lokalne privrede u Baru

On je kazao da će BS u narednom periodu, kao odgovorni činilac lokalne vlasti u Baru, nastojati da kroz saradnju sa lokalnom turističkom organizacijom dodatno afirmiše turističku ponudu i time poveća konkurentnost Bara kao turističke destinacije

Bošnjačka stranka će svojim djelovanjem i radom u lokalnoj upravi, kao dio buduće vlasti, raditi na unaprijeđenju ekonomskog razvoja svih dijelova opštine Bar, poručio je kandidat za odbornika na listi Bošnjačka stranka – Ispravno za Bar, Nermin Škretović.

On je kazao da će BS u narednom periodu, kao odgovorni činilac lokalne vlasti u Baru, nastojati da kroz saradnju sa lokalnom turističkom organizacijom dodatno afirmiše turističku ponudu i time poveća konkurentnost Bara kao turističke destinacije.

“Posebno ćemo insistirati na mjerama i podsticajima za unaprijeđenje seoskog turizma, obnovu i revitalizaciju starih kuća, izgradnju etno-naselja i ukupnu valorizaciju seoskog područja- od Sutormana do Kameničkog mosta. Smatramo da posticaji za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom i bavljenje biznisom iz ove sfere nije u dovoljnoj mjeri podržan od strane lokalne samouprave. Istinski ćemo nastojati da u narednom periodu podržimo naše poljoprivredne proizvođače, maslinare, vinogradare, stočare, proizvodjače voća i povrća, kroz različite vidove grant šema i animiramo nove ljude koji planiraju da se ozbiljno bave poljoprivredom”, kazao je Škretović.

Bošnjačka stranka će se, kazao je on, zalagati za povećanje agrobudžeta, različite stimulativne mjere i veću finansijsku podršku registrovanim poljoprivrednicima.

“Opština Bar kao jedna od razvijenijih opština u Crnoj Gori nije iskoristila do sada mogućnost da do novca dođe emitovanjem obveznica i na taj način pribavi nedostajuća sredstva za realizaciju kapitalnih projekata. Kao odgovorni činioci buduće lokalne vlasti u Baru uticaćemo na to da ovakav vid finansiranja postane sastavni dio lokalnog budzeta”, kazao je on.

Smatra da je neophodno izdvajati značajno više sredstava za razvoj preduzetnistva kako bi se dodatno afirmisao rast mikro i malih preduzeća, a samim tim uticalo na veće zapošljavanje i cjelokupni privredni rast i razvoj Opštine Bar.

“Ujedno ćemo se zalagati za stimulisanje i povoljniji fiskalni tretman onih privrednika koji pokazuju rezultate kroz otvaranje novih i održivih radnih mjesta, zapošljavnje osoba sa invaliditetom i bavljenje deficitarnim zanatskim djelatnostima, koji nedostaju na tržištu rada u Baru. Izdvajanja u ove svrhe i podržavanje kreativnih i inovativnih biznis ideja za opštinski budžet ne predstavlja trošak, nego investiciju”, poručio je kandidat za odbornika Bošnjačke stranke u Baru.

On napominje da odbornička lista Ispravno za Bar ima najviše preduzetnika koji su, svojim radom i rezultatima, pokazali izuzetan uspjeh u preduzetništvu i privatnom biznisu.

“Zato ćemo nastojati da preduzetništvo bude stub razvoja lokalne privrede, za šta cemo se istrajno zalagati, jer je to Ispravno za Bar”, istakao je Škretović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve