Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Škrelja: U stvaranju privida funkcionalnosti Ustavnog suda nećemo učestvovati, spremni za dijalog i konsenzus

''Na današnjoj sjednici Ustavnog odbora razmatrana je tačka dnevnog reda vezana za pokretanje procedure od strane neustavne većine kako bi se utvrdilo da li je predsjednik Crne Gore prekršio Ustav''

Neistina je da nijesmo glasali za sudije Ustavnog suda već smo uvijek pokazali stav i aktivno učestvovali u pokušaju da putem dijaloga sa uvaženim kandidatima zajednički dolazimo do dobrih i kvalitetnih rješenja, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Luiđ Škrelja.

“Na današnjoj sjednici Ustavnog odbora razmatrana je tačka dnevnog reda vezana za pokretanje procedure od strane neustavne većine kako bi se utvrdilo da li je predsjednik Crne Gore prekršio Ustav. Raspravu su obilježile nestručne, neznavene i karikaturalne kvalifikacije i ocjene o predmetnoj raspravi, a najveći paradoks jeste činjenica da sada svim silama navodno brane Ustav “oni” koji ga nikada nijesu priznali kao svoj i koji su se prema njemu ponašali necivilizacijski, bacali ga, cijepali i gazili”, kazao je on.

Ipak, ističe Škrelja, licemjerje koje je danas iskazano “nije nas iznenadilo”, i naravno da, smatra on, niko nije ni očekivao drugačiji pristup “ovoj dirigovanoj, i na drugim mjestima kreiranoj teatralnoj inicijativi”.

“Ipak, zbog javnosti, moramo odreagovati i na količinu iznesenih paušalnih ocjena i neistina o navodnom ponašanju DPS-a na dosadašnjim oktivnostima na ovom Ustavnom odboru. Neistina je, dakle da nijesmo glasali za sudije Ustavnog suda već smo uvijek pokazali stav i aktivno učestvovali u pokušaju da putem dijaloga sa uvaženim kandidatima zajednički dolazimo do dobrih i kvalitetnih rješenja. Pričati o DPS-u, a sjedjeti u društvu poslanice Zoronjić, koja je na glasanju bila uzdržana 18 puta, ukazuje nedvosmisleno o kakvom licemjerju se radi”, naglasio je poslanik DPS-a.

Prema njegovim riječima, nerazumljiv je takođe, kao i pravno i parlamentarno neutemeljen zahtjev i uslov da se izabere makar jedan sudija Ustavnog suda.

“Za punu funkcionalnost Ustavnog suda neophodan je izbor svih 4 nedostajuće sudije. Demokratska partija socijalista je spremna da uzme učešće u procesu koji bi bio inkluzivan i koji bi podrazumijevao djelotvoran dijalog kako bi se uz konsenzus došlo do rješenja koja će značiti popunu Ustavnog suda i njegovo dalje funkcionisanje. U pokušajima stvaranja privida kako imamo Ustavni sud – iako on suštinski ne funkcioniše, nećemo učestvovati”, zaključio je Škrelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
22.11.2022-09:29 09:29

Gos Skrelja sto je bijo Rahman Morina za Kosovo EMIR KUSTURICA za Bosnu danas imamo mnogo vise u maloj CG i mnogo opasniji da im se sto smije vjerovati i ne trebate sjedjeti u društvu poslanice Zoronjić-Kolic-Ceman-koji su zaigrali kolo sa CETNICIMA -!! Koje je dobro Milo ucinijo za Manjinski narod a posebno BP 90-tih i jedino je on spasijo to krvoprolice i Ko Gos Milu zlo cinijo i zlo mislijo dabogda od Boga platijo -Bog vidi sve!!!