Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Škrelja: Da su donijeti neophodni zakoni država ne bi bila u ovolikoj institucionalnoj krizi

U DPS-u ističe, očekuju da poslanici, u petak, urade ono što većina građana iščekuje – skrate mandat i pripreme vanredne izbore, na kojima bi Crna Gora dobila Vladu kakva joj i treba

U Crnoj Gori odavno se ne dešavaju ovako vratolomne situacije u parlamentu, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Luiđ Škrelja u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV. U prethodne dvije godine u skupštinsku proceduru upućen je, smatra, izuzetno mali broj prijedloga zakona od strane Vlada Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. Još nema Zakona o porijeklu imovine, o vladi, skupštini, lustraciji itd, za šta je, kaže Škrelja, DPS bio optuživan 20 godina.

U DPS-u ističe, očekuju da poslanici, u petak, urade ono što većina građana iščekuje – skrate mandat i pripreme vanredne izbore, na kojima bi Crna Gora dobila Vladu kakva joj i treba.

“Ipak se nadam da će svi koji žele dobro građanima Crne Gore toga dana staviti prst na čelo i dobro razmisliti kuda ide Crna Gora. Nije nikakva tragedija skratiti mandat i vratiti ga građanima jer smo dovedeni u politički ćorsokak”, pojasnio je Škrelja.

Ponavlja da predsjednik države nije prekršio Ustav, kada nije dao mandat za sastav Vlade Miodragu Lekiću. Onima koji su bili većina u prethodne dvije godine, poručuje, da svaki pokušaj vaninstitucionalnog djelovanja vodi u destabilizaciju.

“U normalnim uslovima, shodno važećim propisima države, oni nemaju rješenje… Moramo da budemo suočeni s tim da neko pokušava da državu vrati na početak. Tenzije su njihovo najjače oružje i mislim da se oni plaše da imaju svog mandatara i preuzmu kontrolu i vode državu, jer nijesu sposobni za to”, smatra Škrelja.

Da je ta većina, naglašava, uspjela da donese neophodne zakone, država ne bi bila u ovolikoj institucionalnoj krizi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve