Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Skraćenje mandata Skupštini: DF i Demos ne vjeruju da će inicijativa proći, URA za izbore

U DF-u smatraju da se DPS nada da će neko od 41 poslanika trenutne većine da se predomisli i ovog puta da podrži njihovu inicijativu

Demokratska partija socijalista podnijeće novu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini koju će potpisati trećina poslanika. Iz nekih partija već su stigle reakcije. Dok iz URE priželjkuju nove izbore, u DF-u tvrde da niko od 41 poslanika većine neće stati uz DPS. Miodrag Lekić novu inicijativu vidi kao pokušaj ustavnog puča.

Novu inicijativu koju će podnijeti DPS za skraćenje mandata Skupštini šefica parlameta Danijela Đurović danas nije htjela da komentariše. Ali jesu poslanici URE, DF-a i Demosa. Iz URE kažu da je u Ustavu mnogo nepoznanica, te da vladaju politička nadgornjavanja koja dodatno komplikuju situaciju.

“Moje lično mišljenje je da bi voljela da izbori budu što prije, jer je potrebno Crnoj Gori da shvati da jedni bez drugih ne možemo i da samo zajedno možemo da riješimo zajedničke probleme”, navodi poslanica Božena Jelušić.

U DF-u smatraju da se DPS nada da će neko od 41 poslanika trenutne većine da se predomisli i ovog puta da podrži njihovu inicijativu.

“Ja ne vjerujem da je tako nešto moguće. To će da bude još jedna propala inicijativa DPS-a, koji očajnički traži rješenje za izlazak iz krize, a jedino je rješenje demokratsko da se onima koji imaju apsolutnu većinu da mandat”, kaže poslanik Slaven Radunović.

Miodrag Lekić iz Demosa kaže da DPS želi da izvrši antiustavni puč, te da eliminiše jednu značajnu instituciju kao što je parlament.

“Ne vjerujem da će međunarodna zajednica pasti na te provokacije jer bi time kršila principe”, kazao je Lekić.

Najavljenu inicijativu DPS-a za sada nisu željeli da komentarišu u SDP-u i Demokratama, dok se sa njom ne upoznaju.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve