Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Skandal u Sarajevu: Dodik odbio da se fotografiše sa ambasadorom SAD

Kako su prenijeli mediji, srpski član Predsjedništva BiH je nakon pozdravljanja, prije današnjeg sastanka, prošao je i sjeo na svoje mjesto

Milorad Dodik odbio je da se fotografiše sa administratorkom američke Agencije za međunarodni razvoj Samantom Pauer i američkim ambasadorom Erikom Nelsonom.

Kako su prenijeli mediji, srpski član Predsjedništva BiH je nakon pozdravljanja, prije današnjeg sastanka, prošao je i sjeo na svoje mjesto.

Protokol je da se članovi Predsjedništva BiH fotografišu s gostima ispred zastava BiH, a potom održe sastanak, ali je, prenosi sarajevska N1 TV, Dodik samo odmahnuo rukom i prošao.

Nakon što je Dodik odšetao do svog mjesta za stolom, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je pokazao gostima ko je razlog zbog čega neće imati zajedničku fotografiju, nakon čega su svi sjeli za sto i počeli razgovor, prenosi Klix.ba.

Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH u prvom mejlu medijima je poslala neobrađeni video snimak u kojem je prikazan ovaj momenat. Nedugo zatim u novom mejlu je medijima proslijeđen “sređeni” snimak, na kojem je ovaj dio isječen.

“Žao mi je što Samanta Pauer nije imala priliku da posjeti Republiku Srpsku i ne mogu da vjerujem da njen boravak od tri dana nije mogao da uključi i Srpsku. To sasvim dovoljno govori o njihovom poštovanju institucija Republike Srpske”, rekao je Dodik, nakon sastanka, dodajući da nije znao da je protokolom predviđeno i zajedničko fotografisanje.

“Mi ostajemo posvećeni miru u BiH i mir je prioritet. Nećemo stavljati status Srpska u prioritet ukoliko ne znači mir, ali je bitno naglasiti da stvari kojima svjedočimo nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ne predstavljaju demokratiju”, dodao je još Dodik.

Na posebnoj konferenciji za medije je rekao i da ima “informaciju da Tužilaštvo BiH po nalogu ‘Amerikanaca’ kopa po starim predmetima, pokušava se naći nešto protiv njega i da se podigne optužnica za korupciju”.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
21.01.2022-14:24 14:24

Bumbar umislijo da je svijet njegov ovo treba u sumu pocerat da koze cuva a jarceve da muze!