Sjednica Skupštine opštine Budva nije održana zbog nedostatka kvoruma. Međutim, prije početka sjednica desio se skandal ispred opštine kada je na nezavisnog odbornika Stevana Džakovića nasrnuo odbornik Demokratskog fronta.

Foto: RTV Budva

Iz DPS-a ističu da je današnje odlaganje sjednice najbolji dokaz da vlast u Budvi ne funkcioniše.

“Sjednica lokalnog parlamenta, koja je zakazana po hitnom postupku jutros nije održana, jer vladajuća koalicija po ko zna koji put nije uspjela da obezbijedi kvorum oko rješavanja ključnih problema, a to su ovaj put bili amandmani koji se odnose na plan investicija. Opet su na površinu izašli njihov nerad, neznanje, nesloga i ono što im se ne može oprostiti njihova nebriga prema gradu i prema građanima Budve”, kaže se u saopštenju DPS-a.

Na današnjem dnevnom redu je bilo poništavanje amandmana.

“I to upravo onih istih koje je upravo ova ista vladajuća većina usvojila prije vjerovali ili ne, puna 22 dana to jest 3.02.2020. godine i to na nezakonit način kako bi sproveli plan investicija, iako je jasno da je to nemoguće učiniti na ovaj način”, dodaju u DPS-u.

Njihova nesposobnost i neznanje su, ističu u DPS-u, jasno bili vidljivi i prije negoli je sjednica otpočela obzirom da ni kolegijum na koji je pozivao Predsjednik skupštine Krsto Radović nije sazvan u skladu sa Poslovnikom o radu skupštine, obzirom da je Radović želio da kolegijum održi telefonskim putem jer se u tom trenutku nalazio u Beogradu, što je do sada nezabilježen slučaj u opštini Budva.

“Ističemo da ovakav način zakazivanja kolegijuma važeći Poslovnik koji su upravo oni donijeli ne poznaje i ne predviđa. DPS kao ozbiljna partija je bila prisutna na početku sjednice, međutim nejasno je i neshvatljivo da lokalna vlast saziva hitnu sjednicu a nije u stanju da za istu obezbijedi kvorum, što dovoljno govori o njima samima, a da stvar još bude gora na dnevnom redu se nalazi plan investicija koji je od ogromnog značaja za naš grad. Turistička sezona se nažalost i ne spominje iako nam je pred vratima, jer nadležni nisu u stanju da donesu bilo kakvu odluku a kamoli da adekvatno pripreme sezonu”, objašnjavaju u DPS-u.

Prema tvrdnjama DPS-a. danas se ispred opštine desio jedan krajnje bahat i nevaspitan čin.

“To je je klasičan dokaz na koji način koalicija u Budvi funkcioniše, kada je naočigled mnoštva prisutnih odbornik vladajuće koalicije silom pokušao da privoli drugog odbornika da prisustvuje zasijedanju skupštine prijeteći mu i upozoravajući ga da mu sljedeći put upravo on neće dozvoliti ulazak u salu ako danas ne obezbijedi kvorum. Ako možda nekom do sada nije bilo jasno, sigurni smo da više nema nikog u opštini Budva ko sumnja u nesposobnost budvanske vlasti, za koju smo pomislili po ko zna koji put da ne može niže pasti, ali nažalost opet su uspjeli sve nas građane iznenaditi. Bili oni svjesni ili ne, ovaj put su dotakli dno”, zaključili su u DPS.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve