Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjutra sjednica DIK: Razmatraće pitanje ponovnog skupljanja potpisa za ES

DIK još uvijek nije zauzeo stav o ovom pitanju, tj. nije jasno, da li će za kandidaturu Jakova Milatovića ili nekog drugog kandidata ES, biti potrebni novi potpisi, ili će se računati i oni dati Spajiću

Državna izborna komisija održaće sjutra sjednicu na kojoj će razmatrati pitanje ponovnog skupljanja glasova za kandidata koji bi se u ime Pokreta Evropa sad kandidovao na predsjedničkim izborima, imajući u vidu da prvobitnom kandidatu Milojku Spajiću, DIK nije potvrdio kandidaturu.

Prema saznanjima Pobjede, DIK još uvijek nije zauzeo stav o ovom pitanju, tj. nije jasno, da li će za kandidaturu Jakova Milatovića ili nekog drugog kandidata ES, biti potrebni novi potpisi, ili će se računati i oni dati Spajiću.

Funkcioner ES Andrej Milović rekao je danas da Državna izborna komisija (DIK) traži novih 8.100 potpisa za kandidaturu zamjenika predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića za predsjedničke izbore.

On je na Tviteru kazao da DIK ne dozvoljava potpise građana koji su podržali kandidaturu lidera PES-a Milojka Spajića.

”Iako predložena kandidatura ispred PES-a nije utvrđena i trenutno ne postoji ni kandidat, ni potpisi”, naveo je Milović.

Podsjećamo, DIK nije utvrdio kandidaturu Spajića za predsjednika Crne Gore zbog, kako su naveli u obrazloženju, kontradiktornosti podnesenih isprava

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JoRadan
21.02.2023-15:29 15:29

Kako se moze kanditirat kao grupa gradana,Kada je g.Jakov iz stranke Europa sad.Kako moze da bude ispravno.