Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjutra Kongres DPS, u GO 60 odsto novih ljudi

Đukanović smatra da će Kongres biti prilika da se promjenama koje žele da preduzmu najavi nova etapa u političkom životu DPS-a koja, kako je naglasio, neće mnogo zadiratiu u programska opredeljenja

Deveti Kongres Demokratske partije socijalista biće održan sjutra.

Uoči Kongresa predsjednik DPS-a Milo Đukanović najavio je da će u Glavnom odboru Demokratske partije socijalista biti nešto više od 60 odsto novih ljudi.

“Karakteristika naše partije je otvorenost, sposobnost da privuče mlade, uspješne, ambiciozne ljude”, kazao je Đukanović u intervjuu za agenciju Mina.

On je ocijenio da je kongres DPS koji će biti održan u nedjelju biti “samo jedan međaš” u istoriji te partije, koji će im pomoći da nastave dalje putem realizacije veoma jasne, konzistentne i realne vizije.

“I ovaj izborni rezultat od 30. avgusta ničim nije doveo u pitanje našu viziju. Ta vizija je vrlo dugoročna, i pokazalo se veoma prihvatljiva i realna”, rekao je Đukanović u intervjuu agenicji MINA.

Đukanović smatra da će Kongres biti prilika da se promjenama koje žele da preduzmu najavi nova etapa u političkom životu DPS-a koja, kako je naglasio, neće mnogo zadiratiu u programska opredeljenja.

Na pitanje da li ostaje na čelu DPS-a, Đukanović je odgovorio da je to dio razgovora.

“O tome ćemo, kao i uvijek do sada, ozbiljno razgovarati. Ovo je posljednji put da DPS na takav način bira predsjednika. U Statutu koji ćemo, vjerujem, usvojiti na kongresu, predviđeno je da najkasnije za dvije godine imamo neposredan izbor predsjednika stranke”, rekao je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
23.01.2021-10:29 10:29

DPS – Najbolji -najdemokratniji za svaku ste pohvalu !Gradjani su vidjeli koliko ste nam Vrijedni i koliko nam nedostajete !DPS vi ste za sve narode CG !Proci ce brzoi ova jedonacionalna Nova VLADA – i URA da nam kroji SUDBINU CG i da bruka CG koja b jedina u EVROPI da legalizuje MITO (21 milion)!