Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šjor Timonije, forenzički provjereno, nije Cetinje: Gorjelo je u Francuskoj a ti viđi je li to fašizam?

Nema, vidim još ništa. Mora da šjor Timonije još nije vidio? Ili možda još spava, jer se premorio ovih dana. Mnogo je rabotao. Možda neki misle da je lako od naroda pravit fašiste? Jes kako ne. Moraš dobro da zasučeš rukave. Zna to naš provjereni.

Piše: Slavko Mandić

Pretrnuo sam kad sam vidio fotografiju. Bješe kasno noću. Prije, ranim jutrom, pa se ne mogaše dobro ni viđet đe se ovaj fašizam desio. Ali, s pravom, prva asocijacija pade mi na Cetinje.

Opet su ovi naši napravili neku pizdariju, pomislih i odoh po portalima da pročitam je li se oglasio šjor Timonije, francuski ambasador stacioniran u Podgorici, odakle pomno prati sva naša dešavanja, ali samo s jedne bande. Onoj drugoj je naklonjen, valjda zbog vjekovne privrženosti njegove zemlje preme Crnoj Gori i decenijske njega samog i njegovog zagrljaja susjednoj nam državi čiji je fan.

Nema, vidim još ništa. Mora da šjor Timonije još nije vidio? Ili možda još spava, jer se premorio ovih dana. Mnogo je rabotao. Možda neki misle da je lako od naroda pravit fašiste? Jes kako ne. Moraš dobro da zasučeš rukave. Zna to naš provjereni.

Spava, zaključih, kad mi zazvoni telefon. Vidim, jedan od onih na koje sam sad već ljut što su uždili Cetinje.

Što ovo učinjeste, brate rođeni? Moga li bez ovoga?

S druge strane muk. Ni glas se ne čuje bar po minuta.

Koje, reče nesuđeni vatropir?

Pa ovo paljenje, a ka ne znaš što zborim?

Ne, obraza mi, ali ne onoga od Ljalja, no pravoga. Cetinjskoga!

E pa poslaću ti pa gledaj.

I poslah mu fotografiju koju i vi gledate dok ovo čitate.

Smijeh s druge strane telekomunikacija?

Što je tebi jadan? Oli ne vidiš da je ovo Francuska. Kakvi mi?

Kuku majko, zalelekah onako po tradiciji.

Umoran sam pa ne razaznajem više.

Moram da poitam da šjor Timoniju javim da se ne oglašava. Naš je gost pa ne bi valjalo da odovud u Francusku šilje poruke da se tamo njima dogodio fašizam.

Istina, njihov fašizam nije ka ovaj naš. Oni kad se pokrpe, gori, lomi se, bije, puca na sve strane. Jako brate, a ne kao ovo kad se i ne pipnu međusobno, što sami rekoše svi, pa onda policija počne da privodi i podnosi prijave za navodna krivična djela.

Što mislite, po čijem nalogu?

Samo da Timonije ne pošlje aber svojima i da im reče ko su? Takav je on. Reče, pa što bude. A ne bi rad da se od nas čuje.

Pomislih na kraju, ima Boga.

Ne gori Cetinje, a šjor Timonije je stari mačak. Mislim onaj od diplomatije, a ne Garfild.

Zna on već za ovu paljevinu i kad je i đe bila. Nemam se što bojat njegove reakcije.

Svjestan te činjenice, odoh da još malo odmorim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
17.03.2023-07:07 07:07

Njega bole Jaja i za Francusku i za Crnu Goru Placen  PODEBELO  od DACICA-VUCICA-DODIKA  da bi Crnogorcima sto vise bola naudijo isto kao oni Ljudi sto su placeni I POVUKLI PRIZNANJE KOSOVA a sjutra bi to ucinjeli i povukli Priznanje Kosova OD Andrije Mandić, Jakov Milatović, Gorana Danilović i Alekse Bečić Ista politika ( Draže Mihailovića, Milana Nedića, Dimitrija Ljotića i Pavla Đurišića. ) uz Pomoc fasiste Timonije!

Zvalo
17.03.2023-07:37 07:37

Zasto Cio Svijet Mrzi Zapad samo zbog ovakvih ! Drzave posalju ovakve kao sto je -Nesreca Šjor Timonije ( Francuska )i Dzudi Rajzing Rajnke ( USA ) Koji su Srpski placenici da se mijesaju na Izbore U CG kao sto je bio slucaj mijesanje u USA od strane Rusije !I STALNO SE OVA DVA ZLIKOVCA CRNOGORACA  I STALNO SE  SAMO OVO DVOJE MIJESAJU U CG I DAJU  INSTRUKCIJE  ! Za Rajnke USA  svi znamo 100%svako jutro je pila kafu sa Sotonom Amfilohije i plan sklapali kako sto vise zla da nanesu CRNOGORCIMA !To je trebalo davno iscerat iz CG ka Bozovica!

Nikola
17.03.2023-09:16 09:16

P..onije ,džabe ti nabijanje za apostole.
U neđelju ćeš se pokrit po glavi.

Cetinje
17.03.2023-11:09 11:09

Imam osjećaj da je ovaj 6,35 Timonije bio vrlo inteligentan kao dijete,no od kad dodje prvo u Srbiju pa u CG puče grom u njega u tu “ljudsku veličinu”ka u pr.no.