Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SJETA ZA OSTROŠKIM DOGOVOROM: ”Oslobodiocima” ni Amfilohije ne bi pomogao

Sada ''oslobodioci'' više nemaju Amfilohija, imaju samo njegovu više nego blijedu kopiju – nedostojnog Jovana Mićovića. Imaju i ''balkanskog Lukašenka'', srpskog diktatora Aleksandra Vučića koji se zabavio o svom jadu, pa sve manje može da ispravlja brljotine svojih aparatčika. Stoga je suludo očekivati da politički duduci koji su nas uvalili u nezapamćenu krizu, nađu rješenje za izlazak iz nje

Pogubljeni politički destruktivci, takozvani ”pobjednici izbora 2020. godine”, već sedmicama pregovaraju oko formiranja vlade, a nakon osam sastanaka koje su obilježila mučna i jalova natezanja, ”oslobodioci” su izgleda izvukli svoj maksimum.

Juče su javnosti i Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću proturili blef u vidu ”usmene” podrške 41 poslanika koji, valjda, ako ne lažu, podržavaju da politički rashodovani penzioner Miodrag Lekić bude mandatar. Osim toga nijesu se udostojili da dođu na konsultacije sa Đukanovićem što mu automatski, po Ustavu (član 95, tačka 5), otvara mogućnost da ne prihvati njihov prijedlog.

Nakon dvije godine društveno-političkog propadanja, ubrzane integracije u okvire ”srpskog sveta” i pada dvije katastrofalne vlade, politički diletanti i sluge zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, pokazali su da su potpuno nesposobni za razumnu komunikaciju i dogovor, a kamo li za vođenje države.

Bez obzira na to kakvu će odluku Đukanović donijeti kada je u pitanju konfuzna gomila demagogije koja mu je juče ”usmeno” prenesena mimo svake razumne prakse političke pristojnosti, jasno je da je nesrećna skupina ”pobjednika 30. avgusta 2020.”, došla do kraja političkog puta.

Kao što smo već pisali, sve i da se nekim čudom formira vlada, na čelu sa politički rashodovanim Miodragom Lekićem, ona će biti apsolutno nefunkcionalna, možda čak i gora od katastrofalne dvije prethodne, iz prostog razloga što ”oslobodioci” boluju od nedostatka kompetentnosti, viška megalomanije, ideološke pogubljenosti, programske šizofrenije i hronične neozbiljnosti.

Svakom čovjeku sa gramom zdravog razuma prosto je bilo tužno gledati dok skupina pogubljenih političkih idiota pokušava da se dogovori oko novog mandatara, dok u isto vrijeme pucaju po svim šavovima rastrzani dubokom međusobnom mržnjom.

Tome treba dodati pritisak nalogodavaca iz Beograda, Moskve, svetosavske sekte i paramedijskog sektora sa jedne i jaki pritisak Zapada koji je uvidio svoje katastrofalne greške iz prošlosti, sa druge.

”Oslobodioci” sad od predsjednika države traže da im da legitimitet da i dalje, minimum još tri mjeseca, izvode gnusni politički egzibicionizam, dok Crna Gora sve dublje tone u bezdan ”srpskog sveta” i potpune društveno-političke propasti.

Lider crnogorske filijale svetosavske sekte Amfilohije Radović 22. septembra 2020. nakon ”izvojevane slobode”, sazvao je u Manastiru Ostrog lidere predstavnike tadašnje nove parlamentarne većine u pokušaju da se formira nova vlast.

Samo dvije sedmice nakon što ih je Amfilohije ”pospremio” u Ostrogu, glasovima 41 poslanika u Skupštini, izabrana je Vlada Crne Gore, na čelu sa vječito nakresanim vjerskim fanatikom Zdravkom Krivokapićem.

Sada ”oslobodioci” više nemaju Amfilohija, imaju samo njegovu više nego blijedu kopiju – nedostojnog Jovana Mićovića. Imaju i ”balkanskog Lukašenka”, srpskog diktatora Aleksandra Vučića koji se zabavio o svom jadu, pa sve manje može da ispravlja brljotine svojih aparatčika.

Stoga je suludo očekivati da politički duduci koji su nas uvalili u nezapamćenu krizu, nađu rješenje za izlazak iz nje, pa sve i da dobiju mogućnsot da sastavljaju novu disfunkcionalnu poltički kreaturu koju bi nazvali vladom. To bi bilo samo odlaganje neizbježnih vanrednih izbora za još koji mjesec.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stipe
20.09.2022-11:47 11:47

Malo ste dosadni sa hejtovanjem SPC, Srbije i Srba. Ima li nekih dešavanja u Rožajama, Plavu i Gusinju ? :)

Boomerang
20.09.2022-12:04 12:04

Gled'o sam vam metanije,
Kad varate Boga živa;
Gled'o sam vas, gde se pije,
Gde se jede i uživa.

Sluš'o sam vas, kad kunete
Svoje stado, svoje verne,
I kad tajni prizovete,
Licemerni, licemerne!

bastina genocid.png
Jure
20.09.2022-12:08 12:08
Duky
20.09.2022-14:36 14:36

Niti si ti Stipe niti si ti Jure,već litijaši što se kriju iza tuđih imena.

Stip&Jur
21.09.2022-05:50 05:50
Reply to  Duky

Stipe i Jure je ustvari jedan isti nesrecnik, sizofrena kreatura koja raymislja kako da potamani sve sto nije srpsko u cg, a dje ces prece nego to sto je pomenuo, samo zaboravio je jos i Petnjicu Tuzi i Ulcinj klosar fasisticki

Vule
20.09.2022-14:58 14:58

Dje im je porjanica Odovic? Stize uradak, a stize i Spuz.