Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjednica Skupštine u podne

Za sjednicu je predložena rasprava o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je danas u 12 sati devetu sjednicu parlamenta.

Za sjednicu je predložena rasprava o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Međutim, Demokratska Crna Gora i Demokratski front tvrde da je Đurović na zahtjev DPS-URA sazvala sjednicu Skupštine sa tačkom dnevnog reda Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama u javnom sektoru, ali da se unaprijed zna da ovo nije pravi razlog sazivanja sjednice, već namjera predlagača da dopunom dnevnog reda uvede Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim se Zeta odvaja od Podgorice.

Sinoć je Skupštini dostavljeno pozitivno mišljenje Vlade o prijedlogu za formiranje Opštine Zeta.

Iako još nije završena osma redovna sjednica redovnog proljećnog zasijedanja Skupštine Crne Gore Đurović je zakazala za danas novu devetu sjednicu.

Poslanici crnogorskog paramenta između ostalog treba da se izjasne o Prijedlogu odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, a u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine, Prijedlogu rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu,
Prijedlogu rezolucije o genocidu u Pivi i Velici….

Prema Poslovniku Skupštine prvo redovno zasijedanje (proljećno) parlamenta počinje prvog radnog dana u martu i traje do kraja jula.

Znači da se ove dvije sjednice parlameta moraju završiti najkasnije 31. jula kako ne bi došlo do kršenja Poslovnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve