Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sistem UN je podrška CG u jačanju institucija

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je u posjetu rezidentnog koordinatora UN-a u Crnoj Gori Pitera Lundberga, kojom prilikom je potvrđeno opredjeljenje obje strane za unapređenje saradnje

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je u posjetu rezidentnog koordinatora UN-a u Crnoj Gori Pitera Lundberga, kojom prilikom je potvrđeno opredjeljenje obje strane za unapređenje saradnje.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Lundberg je čestitao ministru stupanje na funkciju, i iskazao želju da se dosadašnja uspješna saradnja između MUP-a i kancelarije rezidentnog koordinatora UN nastavi i u budućnosti.

On je, kako se dodaje, informisao ministra o dvogodišnjem radu na razvoju novog strateškog okvira saradnje Vlade Crne Gore i sistema UN za period 2023-2027. godine, čije se potpisivanje očekuje uskoro.

“Lundberg je iskazao uvažavanje za učešće ministra Adžića na obilježavanju godišnjice deportacije izbjeglica iz BiH, naglasivši da je suočavanje s prošlošću važno za dalji napredak Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Ministar je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom MUP-a sa agencijama UN, prije svega sa onima kojima su u mandatu oblasti koje su na državnom nivou nadležnosti Ministarstva.

“Pozvao je Sistem Ujedinjenih nacija da nastavi sa pružanjem podrške Crnoj Gori, ističući da je podrška u jačanju institucija od najveće važnosti za crnogorsko društvo. Ministar Adžić je istakao da je Crna Gora još jednom pokazala svoju humanu stranu dosadašnjim tretmanom lica iz Ukrajine i iskazao očekivanje da se intenzivna saradnja MUP-a i UN-a nastavi i unaprijedi kako bi se boravak ukrajinskih izbjeglica u Crnoj Gori što više olakšao”, navodi se u saopštenju.

Današnjem sastanku su pored Lundberga prisustvovali Žan Iv Bušardi, šef predstavništva UNHCR-a u Crnoj Gori, Donatela Bradić, tim lider za upravljanje migracijama na Zapadnom Balkanu u IOM-u, dok je ispred MUP-a pored ministra Adžića sastanku prisustvovao v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve