Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

”SIRAK TUŽNI BEZ IĐE IKOGA” Ni Vanja više neće sa Dritanom, Savjet za borbu protiv korupcije u stanju raspada!

Odlazak Ćalović Marković iz ovog tijela najbolji je pokazatelj da se i najbliži saradnici, koliko god bili kompromitovani, distanciraju od potpredsjednika Vlade koji je prema našim saznanjima, upao u veliku paniku izazvanu potpunim nedostatkom kompetentnosti da se izbori sa gorućim problemima u bezbjednosnom sektoru. Treba napomenuti da se rasipanje Savjeta dešava u veoma delikatnom trenutku jer je opstanak Vlade doveden u pitanje zbog nemogućnosti nove vlasti da se dogovori oko izbora direktora Uprave policije i ANB-a.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović polako ali sigurno počinje da gubi tlo pod nogama i podršku ljudi koji su do juče bili njegovi najodaniji saveznici. Najnoviji šamar poštenom kvazi-albanskom četniku koji se nalazi na privremenom radu kao potpredsjednik crnogorske Vlade za bezbjednosni sektor, došao je od direktorice NVO MANS Vanje Ćalović Marković. Ona je prije pet dana podnijela neopozivu ostavku na funkciju člana Savjeta  za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Ćalović Marković ostavku je dostavila na mejl sekretarke ovog tijela, intimnoj prijateljici (đevojci) Abazovića – Ani Rašović, a ova informacija je skrivana pet dana jer, kako nam je rečeno, predstavlja veliku bruku i dokaz kompromitacije potpredsjednika Vlade.

Prije nego je u potpunosti napustila Savjet, direktorica MANS-a je dala ostavku i na funkciju zamjenice predsjednika ovog organa.

Bježe od Dritana

Odlazak Ćalović Marković iz ovog tijela najbolji je pokazatelj da se i najbliži saradnici, koliko god bili kompromitovani, distanciraju od potpredsjednika Vlade koji je prema našim saznanjima, upao u veliku paniku izazvanu potpunim nedostatkom kompetentnosti da se izbori sa gorućim problemima u bezbjednosnom sektoru. Treba napomenuti da se rasipanje Savjeta dešava u veoma delikatnom trenutku jer je opstanak Vlade doveden u pitanje zbog nemogućnosti nove vlasti da se dogovori oko izbora direktora Uprave policije i ANB-a.

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih vrhu Vlade, direktorica MANS-a ne želi da bude u Savjetu na čijem je čelu osoba koja se u samo nešto više od dva mejseca koje je provela na funkciji, žestoko iskompromitovala.

Da li je do sukoba došlo jer je Ćalović htjela da borba protiv korupcije na visokom nivou počne od Abazovića i njegovih 21 milion eura?

”Iako i sama kompromitovana kroz mnoge afere, Ćalović Marković ne želi da sarađuje sa Abazovićem zbog mnoštva afera u koje je umiješan, nepotizma i nekompetentnosti”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Podsjetimo, Abazović je u Savjetu za borbu protiv korupcije za sekretarku zaposlio svoju đevojku Anu Rašović što je klasični primjer nepotizma i notorni bezobrazluk.

Za potpredesjenika Vlade takođe se vezuju afere o 21 milion eura mita koji mu je navodno nuđen, takozvana – razglednica iz Makedonije, slučaj korupcije i kriminala koji se odvija u Agenciji za nacionalnu bezbijednost, ali i sporna partijska zapošljavanja… Spisak je prilično dug.

Vanja brani Aktuleno?

Jedan od motiva zbog kojega je Ćalović Marković napustila Savjet za borbu protiv korupcije je i taj što je Abazović počeo brutalno da proganja medije, prije svih portal Aktuelno.

Podsjetimo, Abazović je u posljednjih nekoliko mjeseci maltene zaprijetio gašenjem i hapšenjem svih novinara i medijia koji kritički pišu o potezima njegove stranke ili Vlade.

Portal Aktuelno je bio pod posebnim brutalnim pritiskom od strane Abazovića koji je našu medijsku kuću, ničim izazvan, optužio za veze sa kriminalnim strukturama!?

Stoga nam je izuzetno drago ako se naše nezvanične informacije da je Ćalović Marković stala u našu odbranu ispostave kao tačne, jer bi time dokazala da je konačno prestala da bude pristrasna i stala na stranu istine, objektivnog izvještavanja i evropskih standarda.

Hvala Vanji što je stala u odbranu portala Aktuelno

Savjet se raspada?

Podsjetimo, vlada je krajem prošle godine formirala Savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Na čelu tog tijela je Abazović, a za članove su izabrani Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja, Vanja Ćalović Marković i Stevo Muk, kao predstavnici NVO, a tu je iz nepoznatih razloga profesor Milan Popović, inače osoba veoma bliska koncernu Vijesti koji važe za nalogodavce građanskog pokreta URA.

Kako su nam kazali naši izvori, pitanje je da li će nakon odlaska Ćalović-Marković ovo tijelo uopšte nastaviti sa radom jer je, kako nam je rečeno, od samog starta bilo jasno da se radi o ”neozbiljnom eksperimetu hirovitog potpredsjednika vlade”.

Dirtan pogubljen

Kako su kazali dobro upućeni izvori portalu Aktuelno iz vrha Vlade, odlazak Ćalović Marković iz Savjeta je veoma potresao Abazovića, jer je izgledno da će nastupiti kriza vlasti zbog izbora direktora Uprave policije i šef ANB-a.

Abazović umoran od svega, više ni Njegoš ne pomaže

Od Abazovića su polako počeli da se ograđuju najbliži saradnici, ali i partneri sa zapada koji su u rekordnom roku prozreli njegove subverzivne namjere iza kojih stoje ruski i srpski političko-obavještajni uticaji.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je Abazović prije par dana uhvaćen kako tumara  hodnicima zgrade Vlade dok obuzet mračnim melanholičnim mislima, samosažaljivo sebi u bradu mumla stihove iz  ”Gorskog vijenca”:

A ja što ću, ali sa kime ću?

Malo rukah, malena i snaga,

jedna slamka među vihorove,

sirak tužni bez iđe nikoga…

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vanja
22.02.2021-13:00 13:00

Bliži im se kraj.Da je vječna!

MornarBoka
22.02.2021-13:11 13:11

Dibra slika. To je pravi Dritan , ne možeš promašiti.

Mile
22.02.2021-14:41 14:41

Calovic je napustila odbor? Wow!

Adio
22.02.2021-16:16 16:16

I ako je dala ostavku debelo se iskompromitovala. Trebat ce vremena da prodje da bi joj se vjerovalo. Prije nego je usla u ovo zlo kolo trebala je da saceka,ovako ja licno joj vise ne vjerujem.

PAK
22.02.2021-18:21 18:21

Vanja doduse nijesi ni ti nista bolja ili pametnija od njih samo sto ti jedno pricas a drugo radis i vazda nosis dvije kape u vrecu (TASNJICA) Cetnicku i Crnogorsku i tako ih koristis!

Sara
22.02.2021-19:41 19:41

Ova Calovicka nista nije bolja..njezino ponasanje..je vise nego odvratno..gaji uzasnu mrznju..prema Pres'edniku drzave CG..ne samo protiv njega,,no nekadasnje kompletne vlade..izuzece je bio Ranjo Krivokapic.uzasne je stvari radili..za mene nemoralna zena..ako sad ide iz ovog kolapsa..ide..zato sto se boji sebe da ne udje u probleme..jer njoj je bio cilj da opet kriminalizuje.. Pres'ednika drzave ..ona je od njene mrznje..i ostarala..pogledajte ..je kako sad izgleda..ove slike polaze prije od15 godina..
Abazovic je bezocan covjek..bahat..sigurna sam da je dobio novac..od koga::mozda od ovih skim saradjuje..agentima..ne pisemu se dobro..ako sve izadje na vidjelo!